Privilegii în arest. Boldea rămâne cu indemnizaţia de deputat

Deputatul Mihail Boldea, aflat în arest, va primi în continuare indemnizaţia de parlamentar, a stabilit, miercuri, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Acesta nu va mai beneficia în schimb de suma forfetară, de diurna de şedinţă şi de maşina de la Parlament.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 14:01
Privilegii în arest. Boldea rămâne cu indemnizaţia de deputat

„Boldea va primi doar indemnizaţia de parlamenatr, atât şi nimic mai mult. Asta pentru că ne obligă Statutul (deputaţilor şi senatorilor-n.r.) în momentul de faţă. Toate celelalte drepturi îi sunt suspendate”, a precizat preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Daniel Buda (PDL).

Buda a spus că decizia Comisiei în cazul lui Boldea este similară cu cea în cazul lui Voicu, un alt senator arestat în urmă cu câţiva ani. „Boldea nu va primi suma forfetară, diurna de şedinţă, nici maşină nimic din ceea ce înseamnă o activitate să presupună prezenţa domniei sale efective în Parlament”, a explicat Buda.

El a mai spus că potrivit actualului Statut al senatorilor şi deputaţilor nu poate fi suspendată indemnizaţia de parlamentar. „Nu poţi să suspenzi indemnizaţia pe actualul Statut, urmează ca Comisia pentru Statut să ia în discuţie această chestiune într-o şedinţă optimă şi să propună modificarea Regulemantului”, a adăugat Daniel Buda.

Decizia Comisiei juridice a Camerei privind Cazul Boldea a fost luată în absenţa presei, care a fost invitată de preşedintele Comisiei să aştepte hotărârea pe holul Parlamentului.

Mihail Boldea rămâne în arest, după ce Completul de cinci judecători al instanţei supreme a respins, miercuri, recursul deputatului împotriva deciziei de respingere a cererii lui de eliberare sub control judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, în 11 aprilie, cererea deputatului gălăţean Mihai Boldea de a fi eliberat condiţionat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.