Prizonier rus eliberat de ucraineni povesteşte tratamentul de care a avut parte: „M-au legat, mi-au pus o pungă pe cap, m-au aruncat în şanţ şi m-au îngropat”

Mai mulţi militari ruşi întorşi din prizonierat au povestit autorităţilor cum au fost trataţi de ucraineni, iar multe dintre relatări amintesc de acte de agresiune şi de tortură psihică.

14 nov. 2022, 23:20
Prizonier rus eliberat de ucraineni povesteşte tratamentul de care a avut parte: „M-au legat, mi-au pus o pungă pe cap, m-au aruncat în şanţ şi m-au îngropat”

Unul dintre soldaţii ruşi a spus că „militarii ucraineni mi-au legat mâinile și picioarele și mi-au pus o pungă pe cap, pe care nu mi-au dat jos câteva zile. Am fost bătut în tot acest timp”.

Bărbatul a fost interogat din cauză că „ucrainenilor nu le-ar fi plăcut răspunsurile primite”, i-au pus un pistol la cap și l-au amenințat că îl împușcă și îl îngroapă.

„Soldații ruși, care au fost returnați pe teritoriul Federației Ruse ca urmare a schimburilor de prizonieri cu partea ucraineană, le-au vorbit anchetatorilor despre numeroasele fapte de agresiune împotriva lor”, a transmis Comitetul de Investigații.

„Naționaliștii ucraineni au îndeplinit ultima amenințare, aruncând prizonierul pe fundul unui șanț și acoperindu-l cu pământ. A stat acolo 5 ore”, a raportat Comitetul de Investigații, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Rusia pregăteşte noi înrolări: limita de vârstă pentru serviciul militar a fost abolită

Potrivit Comitetului de Investigații, sunt mai multe cazuri conțin exemple despre modul în care ucrainenii ar încălcat cerințele Convenției de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război, care interzice relele tratamente și tortura.

Toate cazurile, susține organismul din Rusia, vor fi evaluate din punct de vedere juridic. Militarii ruși eliberați se reabilitează în instituțiile medicale.

Citeşte şi: Putin începe să dea semne de slăbiciune şi numeşte luptele cu ucrainenii „dificile şi extrem de riscante”