FRANŢA, favorita Euro 2021, eliminată de Elveţia la Bucureşti. Meci nebun, decis la loviturile de departajare

Elveția s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2020, după 3-3 în timpul regulamentar cu Elveția și 5-4 la loviturile de departajare. Kylian Mbappe a ratat lovitura decisivă! Urmeză sfert de finală cu Spania.

29 iun. 2021, 00:45
FRANŢA, favorita Euro 2021, eliminată de Elveţia la Bucureşti. Meci nebun, decis la loviturile de departajare

Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri. Mbappe a rata penaltiul decisiv.

Elveţia va înfrunta în sferturile de finală Spania, calificată la rândul său dramatic, 5-3 cu Croaţia tot după prelungiri.
Lovituri de departajare: 

Politicienii români nu lipsesc din tribune. Dan Barna şi-a pus pe Facebook fotografie cu portughezul Luis Figo, fost coleg cu Gică Popescu la Barcelona. PSD-ul a avut în tribună duetul conducător al partidului, Ciolacu-Grindeanu.

5-4, vedeta Mbappe ratează ultima lovitură de departajare

4-4, spectatorii îţi ţin mâinile la ochi

3-3, meci nebun şi la penalty-uri

2-2 şi după a doua serie, cine trece de optimi?

1-1, după prima serie, suspansul continuă la meciul de pe Arena Naţională

Cum a decurs meciul: 

Min, 120. Egalitatea se mentine, se execută lovituri de departajare

Min. 91: GOOOL Elveţia, Gavranovic aduce egalarea în prelungiri.

Min. 81: GOL Elveția, scorul devine 3-2, Seferovic reușește dubla.

Min. 75: GOL Franța, 3-1!  Pogba înscrie un supergol, cu un șut din afara careului.

Min. 59: FRANŢA – ELVEŢIA 2-1, Benzema reuşeşte dubla.

Min. 55: Penalty ratat Elveția! Ricardo Rodriguez șutează, dar Lloris apără.

Min. 57: 1-1, Benzema egaleaza! Calificarea este relansată

Min. 37: La scorul de 1-0 pentru Elveția, un tânăr a pătruns pe gazon însă a fost prins rapid de forțele de ordine. Jucătorii au profitat de incident pentru o pauză de hidratare.
Min. 15: GOL Eveția! (0-1) După o centrare perfectă, Seferovic deschide scorul cu o lovitură de cap de lângă Lenglet.

Franța: Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) – 4. Raphael Varane, 5. Clement Lenglet, 3. Presnel Kimpembe – 2. Benjamin Pavard, 6. Paul Pogba, 13. Ngolo Kante, 14. Adrien Rabiot – 7. Antoine Griezmann – 10. Kylian Mbappe, 19. Karim Benzema. Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve: 16. Steve Mandanda, 23. Mike Maignan – 8. Thomas Lemar, 9. Olivier Giroud, 12. Corentin Tolisso, 15. Kurt Zouma, 17. Moussa Sissoko, 20. Kingsley Coman, 21. Lucas Hernandez, 22. Wissam Ben Yedder, 24. Leo Dubois, 26. Marcus Thuram.

Elveția: Sommer – 1. Yann Sommer – 4. Nico Elvedi, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez – 3. Silvan Widmer, 8. Remo Freuler, 10. Granit Xhaka (căpitan), 14. Steven Zuber – 23. Xherdan Shaqiri – 9. Haris Seferovic, 7. Breel Embolo. Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Rezerve: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel – 2. Kevin Mbabu, 6. Denis Zakaria, 11. Ruben Vargas, 15. Djibril Sow, 16. Christian Fassnacht, 17. Loris Benito, 18. Admir Mehmedi, 19. Mario Gavranovic, 20. Edimilson Fernandes, 22. Fabian Schaer.

PRO TV LIVE VIDEO FRANŢA – ELVEŢIA ONLINE STREAMING. Presa franceză anunță că doar 1.500 de suporteri vor face deplasarea în România pentru meciul de luni seara din cauza preţurilor piperate la biletele de avion şi a călătoriei cu escală care ar fi durat 13 ore.

Arena Națională va fi deschisă la 50% din capacitate pentru meciul Franța – Elveția, astfel că peste 20.000 de spectatori sunt așteptați în tribune. Peste 12.000 de bilete suplimentare au fost puse în vânzare, după cele trei jocuri din Grupa C, dar numai pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

CROAŢIA-SPANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PROTV. Luptă între giganţi, vicecampioana mondială se duelează cu „Furia Roja”

Deschamps: „Ne simțim mai bine aici decât la Budapesta”

„Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că este foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri, din păcate nu am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe aşa cum ne-am fi dorit. Stadionul pe care ne-am antrenat ieri (n.r. – Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic.

Chiar pot spune că pentru noi a fost mai bine aici decât la Budapesta ca urmare a temperaturii. Chiar dacă sunt temperaturi ridicate şi aici, nu este totuşi la fel de cald ca la Budapesta. Dar revin şi spun că nu pot să mă plâng absolut deloc de condiţiile de la hotel”, a explicat Deschamps.

EURO 2021 | Optimi de finală

Sâmbătă 26 iunie
Țara Galilor – Danemarca 0-4
Italia – Austria 2-1

Duminică 27 iunie
Olanda – Cehia 0-2
Belgia – Portugalia 1-0

Luni 28 iunie
Croația – Spania (19:00, Copenhaga)
Franța – Elveția (22:00, Bucureşti)

Marţi 29 iunie
Anglia – Germania (19:00, Londra)
Suedia – Ucraina (22:00, Glasgow)

EURO 2020 | Sferturi de finală
Vineri 2 iulie
sfert 1: Franța / Elveția – Croația / Spania (19:00, St Petersburg)
sfert 2: Belgia – Italia (22:00, Munchen)
Sâmbătă 3 iulie
sfert 3: Cehia – Danemarca (19:00, Baku)
sfert 4: Suedia / Ucraina – Anglia / Germania (22:00, Roma)

Iubita lui Cristiano Ronaldo l-a dat de gol. Ce detaliu au observat jurnaliştii la Georgina, la sfertul de finală EURO2020 dintre Portugalia şi Belgia

PRO TV LIVE VIDEO FRANŢA – ELVEŢIA, la Bucureşti Euro 2020, o gură de aer proaspăt pentru HoReCa. S-au împlinit aşteptările proprietarilor de hoteluri şi restaurante?

EURO 2020

este o gură de aer proaspăt pentru restaurantele centrale din Bucureşti, cât şi pentru cele din apropierea stadioanelor unde au loc meciurile. Antreprenorii deţinători de hoteluri, restaurante şi pub-uri din Capitală se aşteaptă la câştiguri însemnate în această perioadă.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, consideră că EURO 2020 trebuia să reprezinte cele mai bune 4 zile pentru industria hotelieră. Contextul pandemic a făcut ca realitatea să nu coincidă cu aşteptările.

„Pentru hotelurile din Bucureşti evenimentul a fost extrem de bun, însă a fost departe de ceea ce ne aşteptam şi ceea ce putea el să fie. Hotelurile din Bucureşti au făcut, cumulat, undeva la 30 milioane de euro, deşi aşteptările trebuiau să se ducă spre 100-120”, explică el.

Ile spune că pentru întâmpinarea turiştilor, hotelurile şi restaurantele au pregătit cele mai bune oferte disponibile: „Atunci când vin într-o ţară nouă, ei experimentează. Fiecare hotel a încercat să vină cu o ofertă complementară cazării care să fie cât mai facil de cumpărat de către turiştii prezenţi şi mă refer la oferte de restaurant, băuturi, mâncare, mă refer la oferta de enterntainment, de relaxare.”