PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA 1-2. Prima surpriză de la Euro

Slovacia a învins Polonia, scor 2-1, la Euro-2020. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, care l-a eliminat pe polonezul Krychowiak.

14 iun. 2021, 16:42
PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA 1-2. Prima surpriză de la Euro

UPDATE. Reprezentativa Slovaciei a învins, luni, cu scorul de 2-1 (1-0), selecţionata Poloniei, într-un meci contând pentru grupa E de la Campionatul European de fotbal.

Pentru polonezi a marcat Linetty ’46, iar pentru slovaci au înscris Szczesny (autogol) ’18 şi Skriniarr ’69.

Din minutul 62, Polonia a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Krychowiak, care a primit două cartonaşe galbene, în minutele 22 şi 62.

PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM.

Polonia și Slovacia se întâlnesc luni, de la 19:00, în prima partidă a Grupei E de la EURO 2021. Confruntarea va avea loc în Rusia, la St. Petersburg, iar naționala lui Lewandowski e cotată cu prima șansă la casele de pariuri.

POLONIA-SLOVACIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PRO TV LIVE VIDEO

Polonia: Szczesny – Bereszynski, Glik, Dawidowicz, Rybus – Jozwiak, Krychowiak, Zielinski, Moder – Lewandowski, Kownacki
Slovacia: Dubravka – Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan – Kucka – Duda, Hromada, Haraslin, Mak – Bozenik

Polonezii au ca obiectiv calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European 2021, iar pentru acest lucru au nevoie de un start cu victorie în fața Slovaciei, adversar cotat cu ultima șansă în grupă, după Spania, Suedia și Polonia.

PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Acest duel fotbalistic între cele două națiuni slave occidentale deschide meciurile grupei E. Gazdă este o altă țară slavă, Rusia, prin stadionul din Sankt-Petersburg. La prima vedere, Lewandowski & Co. au prima șansă. Dar mai ales reprezentativele mai mici, gen Slovacia, când ajung la un turneu final, se mobilizează exemplar. Totodată Polonia nu a arătat mare lucru în meciurile jucate în acest an și mai are și probleme de efectiv. Ca un fapt divers, această întâlnire va fi condusă de o brigadă românească, cu Ovidiu Hațegan la centru, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe asistenți, István Kovács rezervă.

Polonia nu a mers foarte bine în ultimele două meciuri de verificare înainte de euro, iar naționala lui Paulo Sousa n-a putut câștiga nici cu Rusia, nici cu Islanda. În fața rușilor s-a terminat 1-1, în timp ce duelul cu Islanda a adus alt egal pentru polonezi, de această dată 2-2, dar de remarcat că în ambele partide a marcat.

Și slovacii sunt pasionați de rezultate de egalitate: patru dintre ultimele cinci jocuri (trei oficiale și două amicale) s-au terminat cu egaluri. Naționala condusă din teren de Kucka a învins însă Rusia, scor 2-1, în preliminariile pentru Mondialul din 2022.

PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Polonia a terminat pe primul loc în grupa G a preliminariilor, cu o linie de clasament 10. 8. 1. 1. 18-5. 25, având cu șase puncte mai multe decât echipa de pe locul secund, Austria. Așadar, o calificare facilă, creionată chiar de la primele jocuri, e drept, sorții ferind-o de adversare ceva mai contondente. Căci pentru Lewandowski & Co. echipe ca Macedonia de Nord, Slovenia, Israel sau Letonia, celelalte componente ale acelei grupe, îi erau la îndemână.

Partidele de anul acesta însă aduc ceva îndoială în tabăra poloneză, rezultatele lor arătând o scădere de formă, mai ales amicalele dinaintea turneului, în mod deosebit cu Islanda, pe teren propriu, când a egalat noros în final de meci. Adică înlocuirea lui Jerzy Brzęczek cu Paulo Sousa pe banca tehnică nu a adus deocamdată vreun plus. Însă asocierea de numele Lewandowski, posibil viitorul Balon de Aur pe 2021, ridică și anvergura Poloniei poate mai mult decât e în realitate.

La ultimul Euro, în 2016, a părăsit competiția neînvinsă, loviturile de departajare din sferturile de finală cu Portugalia trimițând-o acasă.

Meciurile din acest an ale Poloniei: 3-3 (d) cu Ungaria, 3-0 (a) cu Andorra, 1-2 (d) cu Anglia, toate acestea în cadrul preliminariilor CM, 1-1 (a) cu Rusia și 2-2 (a) cu Islanda în amicalele de dinaintea începerii turneului.

Paulo Sousa s-a văzut în imposibilitatea de a putea face ceva pentru ca unii dintre oamenii pe care se baza să nu se accidenteze. Așa s-a întâmplat cu fundașii Bielik și Reca, dar și cu atacanții Piątek și Milik, care ar fi trebuit să-l susțină în ofensivă din teren pe Lewandowski. De asemenea și fundașul Bednarek este în refacere după o accidentare, dar se preconizează că luni va fi apt de joc.

Christian Eriksen, prima declaraţie de pe patul de spital. Acum două zile a fost resuscitat pe teren!
PRO TV LIVE VIDEO POLONIA-SLOVACIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM. Slovacia a terminat pe locul 3 în grupa E a preliminariilor, cu linia de clasament: 8. 4. 1. 3. 13-11. 13. A avut patru puncte mai puțin ca prima clasată, Croația, și unul ca a doua, Țara Glilor. Așa că îi mai rămăsese să pătrundă la turneul final pe calea barajelor, „măturând” astfel din calea-i două britanice, Irlanda de Nord și Scoția.

Anul trecut, după retrogradarea din Liga B a Ligii Națiunilor, s-a făcut schimbarea pe banca tehnică, locul lui Pavel Hapal fiind luat de Štefan Tarkovič, un tehnician mai puțin cunoscut în exteriorul țării.

În acest an, Slovacia este neînvinsă, dar nici nu se poate lăuda cu mai mult de o victorie. De altfel, rezultatele sale arată inconstanță și imprevizibil; să faci acasă egal cu Malta, iar apoi s-o învingi pe Rusia! Cam același lucru o spun și cele două amicale jucate înaintea Euro.

Tragedie imensă în fotbalul românesc. FRF, anunţ dureros: a murit un fost selecţioner al României
La ultimul turneu final european, a izbutit performanța de a trece de faza grupelor de pe poziția a 3-a, în spatele Țării Galilor și Angliei, dar înaintea Rusiei. S-a „lovit” însă în „optimi” de Germania. Tot la un măcar loc 3 calificant speră și acum slovacii, având în vedere că nu este situată în primele două de calculele computerului.

Meciurile din acest an ale Slovaciei: 0-0 (d) cu Cipru, 2-2 (a) cu Malta, 2-1 (a) cu Rusia, toate acestea în cadrul preliminariilor CM, 1-1 (a) cu Bulgaria și 0-0 (a) cu Austria.

https://www.youtube.com/watch?v=z4239Ae7EAg