EURO 2020. Spania a realizat scorul competiţiei, 5-0 cu Slovacia

Selecţionata de fotbal a Spaniei a surclasat echipa Slovaciei cu scorul de 5-0 (2-0), miercuri seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, în Grupa E a turneului final EURO 2020, iar acest succes i-a adus calificarea în optimile de finală.

23 iun. 2021, 18:31
EURO 2020. Spania a realizat scorul competiţiei, 5-0 cu Slovacia

PRO TV LIVE VIDEO SLOVACIA-SPANIA 0-5 (Dubravka, autogol – min. 30, Laporte – min. 45+3, Sarabia – min. 56, Torres – min. 67, Kucka, autogol – min. 71).

Spania a obţinut prima sa victorie în turneu prin două autogoluri, Martin Dubravka (30) şi Juraj Kucka (71), precum şi prin reuşitele lui Aymeric Laporte (45+3), Pablo Sarabia (56) şi Ferran Torres (67), după ce a ratat un penalty prin Morata. Spania a reuşit cea mai categorică victorie de la EURO 2020, egalând totodată cel mai mare scor la un turneu final EURO.

Cum era de aşteptat, Spania a condus ostilităţile încă din primele minute, iar Azpilicueta (5) a avut prima oportunitate, însă şutul său a fost blocat de Skriniar. În min. 10, Hromada a avut o intervenţie rudimentară în propriul careu, şutând în piciorul lui Koke, dar arbitrul a dat fault în atac. După consultarea arbitrajului video s-a dictat penalty pentru iberici, dar portarul Dubravka a apărat şutul lui Morata (12). Spaniolii au ratat apoi prin Sarabia (19), din poziţie ideală, după o lansare superbă a lui Pedri, după care, câteva zeci de secunde mai târziu, tânărul mijlocaş al Barcelonei nu a ajuns la centrarea foarte bună a lui Azpilicueta la 6 metri. Morata a tras bine de la 18 metri, dar Dubravka a respins (24).

Spania a deschis scorul în urma unei gafe de proporţii a lui Dubravka, eroul de până atunci al slovacilor: după o pasă greşită a lui Satka, Sarabia a tras de la 18 metri în transversală, mingea s-a înălţat, iar portarul Newcastle United şi-a boxat pur şi simplu mingea în poartă. Slovacia nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă în prima repriză, spaniolii având controlul permanent. Gazdele au mai avut ocazii prin Koke (45), al cărui şut de la distanţă s-a dus pe lângă, şi prin Moreno (45+1), dar Dubravka a apărat. Spania şi-a majorat avantajul după o nouă degringoladă în apărarea slovacă, Dubravka a ieşit neinspirat la o minge în afara cadrului porţii, Moreno a recentrat, iar Laporte a reluat cu capul (45+3).

Primul şut la poartă al slovacilor s-a consemnat în min. 55, autor fiind Duris. Un minut mai târziu (56), Jordi Alba a centrat în mijlocul careului, de unde Sarabia a reluat din prima în plasă. Ferran Torres, abia intrat, a majorat diferenţa (67), reluând în plasă cu călcâiul centrarea lui Sarabia, o fază care a făcut şah-mat apărarea slovacă. Al cincilea gol a venit în min. 71, după o fază confuză în careul slovac, noul-intrat Pau Torres reluând mingea spre poartă cu capul, balonul a fost deviat de portar în Kucka, iar acesta a trimis în propria poartă. Până la final, Spania nu a mai forţat, scorul fiind unul mai mult decât concludent, după semieşecurile cu Suedia (0-0) şi Polonia (1-1).

Spania a încheiat pe locul al doilea în Grupa E şi va juca în optimi contra Croaţiei (locul al doilea în Grupa D), luni, la Copenhaga. Slovacia a încheiat pe locul al treilea în grupă, dar este eliminată din competiţie.

Va ieşi Spania pe uşa din dos a Europei? Aceasta e întrebarea care stă pe buzele tuturor microbiştilor, pentru că o înfrângere astăzi i-ar elimina pe iberici din competiţie. Mai mult, s-ar putea ca nici măcar un egal să nu-i fie suficient selecţionatei antrenate de Luis Enrique să meargă mai departe. Un avantaj pentru Spania este reîntoarecea în primul 11 a lui Busquets, după ce acesta s-a vindecat de Covid-19, în timp ce la slovaci intră în teren Lukas Haraslin și Jakub Hromada, în locul lui Martin Koscelnik și Patrik Hrosovsky.

Luis Enrique va face patru schimbări în echipa de start după remiza cu Polonia, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Sergio Busquets și Pablo Sarabia, înlocuindu-i pe Pau Torres, Marcos Llorente, Rodri și Dani Olmo.

Citeşte şi PRO TV LIVE VIDEO PORTUGALIA – FRANŢA. Se reeditează finala Euro din 2016. PROGRAMUL ZILEI EURO 2021

În ultimele șase confruntări directe, spaniolii s-au impus de patru ori, slovacii o dată, iar o partidă s-a terminat nedecis. Ultima întâlnire a avut loc în 2015, potrivit UEFA.

PRO TV LIVE VIDEO SLOVACIA-SPANIA. Echipe probabile:

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan – Kucka, Hrosovsky – Haraslin, Hamsik, Mak – Duda.

Spania: Simon – Llorente, Laporte, Torres, Alba – Koke, Busquets, Pedri – Torres, Morata, Olmo.

Citeşte şi Anglia renunţă parţial la restricţii, pentru trei zile. Semifinalele şi finala EURO 2020 se vor desfăşura cu peste 60.000 de spectatori pe Wembley