PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor 2016, 1-1

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA - STEAUA în Liga Campionilor. Steaua va juca în această seară meciul tur cu Sparta Praga, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 17:07
PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor 2016, 1-1

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor. Emoţii mari pentru microbiştii din România. Steaua va debuta în această seară în preliminariile Champions League din acest sezon. Vicecampioana României se va lupta pentru un loc în play-off-ul Ligii Campionilor, cu Sparta Praga. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf porneşte cu şansa a doua după ce mai multe vedete au părăsit echipa, iar altele sunt în conflict cu conducerea. Pe de altă parte, cea mai titrată echipă a Cehiei, cu 33 de titluri în palmares, Sparta vrea sa intre in grupele Ligii dupa 11 ani, miza dublei confruntări fiind de peste 10 milioane de euro. Cu un singur meci oficial în acest sezon şi cu multe goluri în lot, Reghecampf l-ar putea titulariza în locul fugarului Hamrun pe Adi Popa, jucătorul care tocmai a fost sărbătorit în cantonament. De altfel, nici casele de pariuri din România nu dau prea mari şanse echipei noastre. Wimnasters o creditează pe Steaua cu o cotă de peste 6 la victorie, în timp ce gazdele au o cotă de 1.60, iar egalul este creditat co o cotă de aproape 4.

Min. 90: Final de meci, Sparta-Steaua 1-1

Min. 75 – GOL Nicuşor Stanciu, din lovitură liberă

Min. 65 – Stanciu e aproape de gol! Trage din careul Spartei, dar Bicik respinge

Min. 61 – Tamaş trage de la distanţă, portarul Spartei prinde cu uşurinţă

Min. 49 – Ocazie mare pentru Steaua! Golubovic reia după o centrare, balonul trece puţin pe lângă poartă

MIN. 45, pauză: SPARTA PRAGA-STEAUA 1-0

Min. 40 – O nouă ocazie mare a Spartei, Niţă scapă după un şut puternic de la marginea careului

Min. 35 – Sparta deschide scorul după un corner! Sural reia nestingherit cu capul din careu, Niţă nu mai poate salva Steaua de această dată

Min. 33 – Fază controversată! Momcilovici este împins în careu, steliştii cer penalty, dar arbitrul nu dă nimic

Min. 31: Stanciu şi Golubovic, aproape de deschiderea scorului, după un contraatac tăios al Stelei.

Min. 30: Niţă, providenţial pentru Steaua, scoate ca la handbal.

Min. 21 – Acelaşi Stanciu e aproape de gol, portarul Bicik iese foarte bine şi îndepărtează pericolul

Min. 16 – Golubovic trage de la distanţă, balonul trece mult pe lângă poartă

MIN.4: Ocazie importantă pentru Steaua. Momcilovic centrează din stânga, Stanciu reia cu capul din centrul careului, dar Bicik se întinde şi respinge în lateral. Replica cehilor vine rapid, dar Niţă reţine fără probleme şutul lui Dockal.

Echipele de start:

  • Sparta  Praga: Sparta Praga: Bicik – Holex, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dockal, Frydek, Cermak, Konate – Sural, Lafata
  • Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Aganovic, Stanciu, Tudorie – Golubovic

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor. Aganovic sau Popa i-ar putea lua locul lui Hamroun

Reghecampf a aşteptat cu emoţii ziua în care Steaua va juca primul meci din cupele europene, din acest sezon. Adi Popa şi Mihai Pintilii au avut probleme medicale în cursul săptămânii şi erau incerţi pentru acest meci. Veste bună pentru stelişti este că cei doi şi-au revenit şi sunt şanse mari ca ambii să fie titulari cu Sparta Praga. În locul lui Hamroun ar putea fi folosit Aganovic, cel care a jucat mijlocaş stânga şi la Viitorul. Şi s-a descurcat foarte bine. Vor apărea însă probleme dacă unul dintre fundaşii centrali se va accidenta.  

Echipa probabilă a Stelei: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Adi Popa, Stanciu, Aganovic – Golubovic

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor. Reghecampf e optimist

Laurenţiu Reghecampf este optimist înaintea meciului de la Praga. Chiar dacă i-a pierdut pe Varela şi pe Chipciu şi a fost nevoit să-l excludă pe Hamroun din lot, antrenorul susţine că are soluţii.

Laurenţiu Reghecampf, care în ultima săptămână a pierdut trei piese de bază (Chipciu şi Varela, transferaţi, şi Hamroun, exclus din lot pe motive de indisciplină), are mari probleme pentru a alcătui un prim 11 competitiv la acest nivel. Mai ales că alţi doi titulari – Pintilii şi Adi Popa – au acuzat probleme medicale. Dacă în cazul închizătorului temerile au fost risipite, rămâne de văzut în ce măsură cel poreclit „Motoreta” va fi apt de joc la ora disputei.

„Pintilii s-a antrenat normal. În ultimele şapte zile a participat la şedinţele de pregătire. Şi Popică pare a fi ok, vom vedea după antrenamentul din această seară. Voi sta de vorbă cu staff-ul medical şi voi lua o decizie în cazul lui”, a spus Reghecampf, în conferinţa de presă, pentru ca apoi să vorbească despre încrederea pe care o acordă fotbaliştilor tineri: „Avem jucători tineri, avem fotbalişti care pot creşte, care pot face faţă. Vom vedea ce se va întâmpla. Dar, indiferent de rezultatul de marţi, ar trebui să nu ne grăbim cu anumite concluzii”.

Întrebat despre punctele forte ale echipei din Cehia, Reghecampf a identificat fazele fixe şi modul în care fac tranziţia în momentul în care intră în posesia balonului.

„Trebuie să fim foarte atenţi, au jucători care se pretează foarte bine la contra-atac. Sunt foarte periculoşi şi la fazele fixe, dar cred că jucătorii noştri sunt pregătiţi pentru acest meci. Am lucrat la fazele fixe, încercăm să stăm mult mai bine şi să fim mult mai atenţi. Şi noi avem jucători care se pot descurca foarte bine la astfel de faze”.

„Situaţia lui Hamroun e cât se poate de clară pentru noi. El nu s-a prezentat sâmbătă şi duminică la antrenamente. Ne-a spus că are probleme personale şi trebuie să zboare la Paris. Aţi văzut că nu s-a dus acolo. Noi am luat decizia de a nu îl include în lot pentru meciul cu Sparta Praga. Nu putem fi de acord cu asemenea ieşiri din partea unui jucător care se vrea unul dintre cei mai importanţi ai echipei noastre. Eu cred că noi am fost mereu lângă el şi l-am ajutat, în timp ce reacţia lui nu merită să fie comentată”, a declarat Reghecampf la Praga, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Sparta.

„Am venit aici să facem un meci bun și un rezultat pozitiv. S-au vândut jucători foarte buni, am adus jucători de la care sperăm să ajungă la nivelul celor care au plecat. Trecem printr-o perioadă mai dificilă, nu numai noi, ci fotbalul românesc. Am mare încredere, avem tineri care pot crește care pot face față”, a spus Reghecampf.

Mihai Pintilii este recuperat complet, iar Adi Popa are şi el şanse să joace cu Sparta Praga. Titular în finala Cupei Ligii, contra Concordiei, Vlad Achim va debuta acum în cupele europene.

„Mereu mi-am dorit să joc la acest nivel, am avut speranța că pot ajunge aici, acum că am ajuns îmi doresc să fac un joc bun și echipa să meargă mai departe”, a spus Vlad Achim.

La fel ca şi Steaua, Sparta Praga a ocupat locul 2 în sezonul trecut.

„Situatia este foarte clara pentru noi. A prezentat-o si pe site. Hamroun nu s-a prezentat la antrenament spunandu-ne ca are probleme personale, ca trebuie sa zboare la Paris. Nu a facut asta. S-a dus in alta parte. Este problema lui. Noi l-am suspendat pentru meciul tur cu Sparta Praga. Nu putem fi de acord cu asemenea iesiri din partea unui jucator care se vrea a fi unul dintre cei mai importanti din echipa noastra. E jucator profesionist, stie ce are de facut si cred ca noi am fost mereu langa jucatori. L-am ajutat pe Hamroun.”

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor. Cehii sunt optimisti: „Experienta ne va ajuta”

Cehii de la Sparta Praga sunt increzatori inaintea intalnirii cu Steaua si se considera favoriti.

„Nu e nicio drama, echipele se cunosc, va fi bine, chiar daca Steaua a vazut pe viu cum joaca Sparta. Si Sparta a studiat jocul Stelei”, a declarat antrenorul Spartei Praga, Zdenek Scasny.

„Nu avem nicio problema, ne gandim ca experienta noastra ne va ajuta, avem o sansa buna, se joaca pentru Liga Campionilor si asta e tot ce conteaza. Important e cum vom evolua noi”, a spus si unul dintre cei mai importanti jucatori ai Spartei, Borek Dockal.

Cea mai titrata echipa a Cehiei, cu 33 de titluri in palmares, Sparta vrea sa intre in grupele Ligii dupa 11 ani.

„Acest meci este foarte important, ne poate apropia si mai mult de obiectic, de telul nostru. De acest meci depinde tot sezonul urmator. Vrem sa jucam in Liga Campionilor, astfel ca meciul cu Steaua este cel mai important”, a mai spus antrenorul Spartei.

Ultimele intalniri oficiale intre Steaua si Sparta Praga au avut loc in 1988, in turul 1 al Cupei Campionilor. Steaua a castigat la Praga cu 5-1 si a remizat pe teren propriu, scor 2-2. In acel an, Steaua a ajuns pana in finala CCE, pierzand cu 0-4 in fata Milanului.

PRO TV LIVE VIDEO SPARTA PRAGA – STEAUA în Liga Campionilor. Miza e de zeci de milioane de euro

Dacă însă nu va trece de Sparta Praga, Steaua va merge în play-off-ul Europa League şi, în cazul în care va intra în grupe, în conturile sale va intra un bonus de aproximativ 3 milioane de euro. Dacă vor reuşi surpriza şi se vor califica în grupele Ligii, bonusul garantat va fi de 14,4 milioane de euro. În aceste sume nu au fost incluse bonusurile pentru puncte în faza grupelor, marketpoll-ul sau banii din bilete – care sunt venituri variabile.

Bonus tur 3 preliminar UCL: 500.000 euro
Bonus participare în Play Off UCL: 3 milioane euro
Bonus acces grupe UEL: 2,4 mil euro
Bilete la cinci partide disputate pe teren propriu: 1 milion euro
Cota minimă din market poll: aproximativ 2,5 milioane euro 

SPARTA PRAGA – STEAUA, ÎN TURUL 3 PRELIMINAR AL LIGII CAMPIONILOR, MARŢI, DE LA 21:00 

Foştii jucători ai echipei Steaua Bucureşti, Alexandru Chipciu, Claudiu Keşeru şi Florin Gardoş, plecaţi între timp de la formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf, le-au transmis mesaje de încurajare foştilor colegi înainte de meciul cu Sparta Praga, prin intremediul site-ului Eu Sunt 12.

Fie că au plecat acum un an, doi, sau chiar în această vară de la Steaua, cei trei foşti stelişti ţin pumnii echipei patronate de George Becali în încercarea de a accede în grupele Ligii Campionilor, după trei ani de absenţă. Doi dintre ei, Chipciu şi Keşeru, sunt angrenaţi în aceeaşi fază a competiţiei ca şi Steaua.

„Chiar dacă a plecat Chipciu şi adversarul nu este deloc unul uşor, Steaua are şanse mari să meargă în play-off-ul Ligii. Am încredere în băieţi, sigur sunt conştienţi de importanţa pe care o are acest meci pentru întreg sezonul. Uneori, unitatea grupului poate fi cea mai mare calitate a echipei. Iar dacă mai ai şi suporterii alături, atunci o nouă calificare în grupele europene poate fi aproape„, a spus Gardoş, conform Eu Sunt 12.

Plecat de la Steaua la începutul anului 2015, Claudiu Keşeru a ajuns la Ludogoreţ, echipa care a eliminat-o pe Steaua din play-off-ul Ligii Campionilor în 2014. Fostul stelist susţine că şi-ar dori să se întâlnească cu foştii săi colegi în grupele Ligii, nu mai devreme.

Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu foştii mei colegi in grupele Ligii, într-un meci Steaua – Ludogoreţ. Atât ei, cât şi noi întâlnim adversari puternici în turul trei. Chiar dacă Steaua vine după un sezon mai puţin reuşit, pregătirea bună din aceasta vară cred că va cântări enorm şi băieţii se vor califica în play-off-ul Champions League. Le doresc multă baftă şi visez împreună cu ei la momentul în care suporterii vor umple din nou stadionul. Sper că asta să se întample chiar de la returul cu Sparta”, a fost mesajul lui Keşeru.

Ludogoreţ joacă, la rândul său, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cu Steaua Roşie Belgrad. Partida se va disputa în dublă manşă, iar meciul tur se va juca pe 26 iulie, în timp ce returul va avea loc pe 2 august.

Plecat chiar în această vară de la Steaua, Alex Chipciu le-a transmis şi el un mesaj de încurajare foştilor colegi de la Steaua. La rândul său, Chipciu va juca cu noua formţie, Anderlecht, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, cu FK Rostov.

„Îmi pare rău că meciul Stelei e la aceeaşi oră cu Rostov – Anderlecht, mi-ar fi plăcut să-l văd. Sunt alături de foştii mei colegi, am vorbit cu câţiva dintre ei şi le-am urat baftă, ştiu că pot să scoată un rezultat bun şi sper să ne calificăm împreuna în turul următor”, a declarat Chipciu pentru Eu Sunt 12. Meciul FK Rostov – Anderlecht se va juca marţi, de la ora 21:00.

Partida dintre Sparta Praga şi Steaua, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21:00, la Praga. Returul va avea loc pe 2 august la Bucureşti.