ŢARA GALILOR – DANEMARCA 0-4. Nu mai e loc de greşeli la Euro 2021

Reprezentativa Danemarcei s-a calificat, sâmbătă, în sferturile de finală ale Campionatului European, trecând în optimile de finală de selecţionata Ţării Galilor, scor 4-0, pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam. În sferturi, pe 3 iulie, Danemarca va întâlni câştigătoarea dintre Olanda şi Cehia, la Baku.

26 iun. 2021, 22:18
ŢARA GALILOR – DANEMARCA 0-4. Nu mai e loc de greşeli la Euro 2021

ŢARA GALILOR – DANEMARCA 0-4. 

Danemarca este prima echipă calificată în sferturile de finală ale EURO 2020 la fotbal, după ce a învins selecţionata Ţării Galilor cu scorul de 4-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Johan Cruijff ArenA din Amsterdam.

Danezii au obţinut o victorie răsunătoare, prin golurile marcate de Kasper Dolberg (27, 48), Joakim Maehle (89), Martin Braithwaite (90+6).

Danemarca, prin echipă care a trecut de grupă în istoria EURO după ce a pierdut primele două meciuri, a fost de departe echipa mai bună, câştigând la scor în ziua în care se împlineau 29 de ani de când cucerea titlul continental (2-0 cu Germania în finală).

Paradoxal, galezii au început mai ofensiv, au pasat mai bine şi au reuşit să îşi creeze primele ocazii de gol. Bale a trimis de două ori pe lângă poartă (10, 12), cu şuturi de afara careului, iar James (18) a tras pe spaţiul porţii, dar Schmeichel nu a avut emoţii.

Danemarca a pus stăpânire pe joc treptat, iar în min. 27 a reuşit să deschidă scorul – Dolberg şutând foarte bine, cu efect la colţ, de la circa 20 de metri.

Paradoxal, galezii au început mai ofensiv, au pasat mai bine şi au reuşit să îşi creeze primele ocazii de gol. Bale a trimis de două ori pe lângă poartă (10, 12), cu şuturi de afara careului, iar James (18) a tras pe spaţiul porţii, dar Schmeichel nu a avut emoţii.

Danemarca a pus stăpânire pe joc treptat, iar în min. 27 a reuşit să deschidă scorul – Dolberg şutând foarte bine, cu efect la colţ, de la circa 20 de metri.

Acelaşi Dolberg (32) a creat pericol la poarta galeză, la centrarea lui Damsgaard, însă Ward a fost atent.

Ward, care e coleg cu Schmeichel la leicester City, a acordat corner în finalul primei reprize (45+1), la un şut al lui Maehle la colţul scurt.

Danemarca a avut un debut perfect de repriză secundă, Dolberg marcând din apropiere (48), după o respingere greşită a lui Neco Williams la centrarea lui Braithwaite. Fostul atacant al lui Ajax a reuşit dubla la Amsterdam, pe un teren pe care îl cunoaşte foarte bine.

Echipa antrenată de Rob Page a încercat să dea replica, dar fără a se apropia prea periculos de poarta lui Schmeichel. Bale (53) a reluat imprecis o minge cu capul, deşi Moore era în poziţie mai bună. Apoi, Christensen a blocat şutul lui James (59), iar Allen (63) a tras din voleu de la 18 metri, peste poartă.

Danezii s-au mulţumit să se apere în faţa unei echipe lente, lipsită de inspiraţie, încercând să dea noi lovituri pe contraatac.

Jensen a fost aproape de gol (65), dar şutul său la colţul lung s-a dus milimetric pe lângă bară.

Pe final, galezii au căzut complet, iar Braithwaite a trimis în bară din câţiva metri, la o minge respinsă de portar la lovitura de cap a lui Cornelius (86). Maehle (89), găsit complet liber de Jensen, a şutat la colţul scurt şi a făcut 3-0. Braithwaite (90+6) şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după o combinaţie cu Cornelius, golul fiind validat de VAR.

În plus, galezii au încheiat în zece, Harry Wilson primind cartonaş roşu (90) pentru un fault dur la Maehle.

Galezii, semifinalişti în 2016, încheie cu a doua calificare consecutivă din grupe.

În sferturi, pe 3 iulie, Danemarca va întâlni câştigătoarea dintre Olanda şi Cehia, la Baku.

Țara Galilor – Danemarca, echipe de start:

Țara Galilor: Ward – Roberts, Rodon, Mepham, Davies – Morrell, Allen – James, Ramsey, Bale – Moore
Rezerve: Brooks, Cabango, Davies, Gunter, Hennessey, Levitt, Lockyer, Roberts, Smith, J. Williams, N. Williams, Wilson
Selecționer: Robert Page

Danemarca: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen, Hojbjerg, Delaney, Maehle – Damsgaard, Dolberg, Braithwaite
Rezerve: Andersen, Boilesen, A. Christiansen, Cornelius, Jensen, Jorgensen, Lossl, Norgaard, Ronnow, Skov Olsen, Wind
Selecționer: Kasper Hjulmand

Stadion: Johan Cruiff Arena, Amsterdam
Arbitru: Daniel Sibert / A1: Jan Seidel, A2: Rafael Foltyn (toți din Germania)
Al patrulea arbitru: Ovidiu Hațegan

Țara Galilor a încheiat pe locul secund grupa A de la Euro 2020, cu 4 puncte, strânse datorită victoriei cu Turcia, scor 2-0, și remizei cu Elveția, scor 1-1. Doar italienii i-au învins pe Bale și compania, 1-0, într-un meci în care Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu, pentru o intrare cu talpa.

PRO TV LIVE VIDEO ŢARA GALILOR – DANEMARCA ONLINE STREAMING. Țara Galilor se află la doar a doua participare la un turneu final european. La precedenta, în 2016, a atins faza semifinalelor. Va fi prima confruntare într-o competiţie importantă între cele două naţionale. Cu menţiunea că s-au întâlnit de zece ori până acum.

Gareth Bale şi coechipierii au terminat pe locul doi în Grupa A, dominată de Italia: 4 puncte adunate, la fel ca şi Elveţia, care a terminat pe 3. Şi echipa condusă din teren de Simon Kjaer s-a calificat pe locul doi în grupa în care legea a făcut-o Belgia.

La ”directe”, bilanţul este în favoarea Danemarcei, care a câştigat de 6 ori, iar adversarii s-au impus de 4 ori. Aşadar, niciun egal.

Nu a existat niciun duel la Euro sau la Cupa Mondială. Ultimele jocuri, în Liga Naţiunilor, cu dublă victorie daneză în 2018 (2-0 în prima manşă şi 2-1 la retur). Fără a lua în considerare meciul amical din 2008, câştigat cu 1-0 de Ţara Galilor cu golul lui Craig Bellamy, victoriile consecutive ale Danemarcei sunt trei, cu un 2-0 pe 9 iunie 1999, în calificările pentru Campionatele Europene din 2000.

Meciurile de sâmbătă

Ţara Galilor – Danemarca (sâmbătă, 26 iunie, ora 19:00, Amsterdam)

Italia – Austria (sâmbătă, 26 iunie, ora 22:00, Londra)

Meciul se va disputa la Amsterdam, unde Ţara Galilor a pierdut de două ori din tot atâtea partide, în septembrie ’88 şi în iunie 2014.
Danemarca a stabilit un record la acest Euro: a devenit prima echipă din istoria competiţiei care ajunge în faza eliminatorie, după ce a pierdut primele două jocuri din faza grupelor. Echipa naţională a Danemarcei nu trecuse de grupe din 2004, când a ieşit în sferturile de finală, învinsă de Cehia.

Euro 2021, se ştie programul optimilor. Şocul etapei este Anglia-Germania. La Bucureşti, va fi Franţa – Elveţia
PRO TV LIVE VIDEO ŢARA GALILOR – DANEMARCA ONLINE STREAMING. Danemarca are probleme de lot. În afara lui Christian Eriksen, căpitanul Simon Kjaer acuză dureri musculare, însă se speră în recuperarea lui.

Ţara Galilor are procentaj maxim, trei din trei: a ieşit din grupe în toate competiţiile importante jucate în istorie (Cupa Mondială ’58, Europenele 2016 şi 2020).
Al doilea joc al zilei de sâmbătă opune mult-lăudata Italie unei selecţionate care şi-a arătat limitele contra Olandei, însă care a izbutit să treacă pragul grupelor.

PRO TV LIVE VIDEO ŢARA GALILOR – DANEMARCA ONLINE STREAMING la EURO 2020: Scandalul biletelor la danezi. Parlamentari şi miniştri au intrat pe stadion fără să-şi plătească tichetul

Parlamentari şi miniştri au intrat pe stadion fără să-şi plătească biletul
La noi, politicienii au primit bilete la VIP pentru prima partidă găzduită, Austria – Macedonia de Nord, dar la danezi, un scandal al biletelor este în curs.

Cazul zilei de la Copenhaga priveşte 12 parlamentari şi miniştri danezi, printre care Morten Bodskov, fost ministru al Justiţiei şi actual ministru al Finanţelor, care au asistat la meciul Rusia, 4-1 pentru Danemarca, de luni, fără a plăti biletul, intrând pe Parken graţie unor sponsori.

Politicienii şi-au postat apoi fotografiile pe reţelele de socializare, provocând indignare populară şi anchete din partea mass-media. Doar 25.000 de oameni au încăput pe stadion, deşi cererea de bilete pentru echipa de acasă era mult mai numeroasă.

Principalele favorite la câștigarea Euro 2020 după faza grupelor
Anchetă şi la UEFA, care a deschis o anchetă privind scandări homofobe la meciul Germania-Ungaria, meciul de fotbal european disputat miercuri la München. Un inspector de etică şi disciplină a fost numit pentru a investiga „posibile incidente discriminatorii” la Arena de fotbal din München, a anunţat federaţia europeană, făcând aluzie la „comportamentul în tribune”. Aceasta este a treia investigaţie din trei jocuri jucate de Ungaria.

Mai mulţi fani finlandezi au ieşit pozitiv cu coronavirus la întoarcerea de la Saint Petersburg, unde luni naţionala a vut meci cu Belgia. Mass-media finlandeză a raportat că până acum 86 de persoane cu rezultate pozitive. Între timp, Danemarca a raportat 16 rezultate pozitive ale coronavirusului de la fanii care au urmărit ultimul lor meci de grup împotriva Rusiei, de la Copenhaga, inclusiv patru cu varianta Delta mai contagioasă.

PRO TV LIVE VIDEO ŢARA GALILOR – DANEMARCA ONLINE STREAMING AICI

https://www.youtube.com/watch?v=OvRj0id-e1A