Probele de COVID, transportate prin firme de curierat

Publicat: Joi, 25 Iunie 2020 11:35 // Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Practică la nivel național cu probele de COVID. Direcțiile de sănătate publică transportă probele de coronavirus prin firme de curierat, deși recomandările Organizatiei mondiale a sanatatii sunt stricte. Șefii DSP-urilor spun că probele sunt trimise către Cantacuzin sigilate și în lăzi frigorifice.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani acuză compania de curierat Urgent Cargus că ar fi provocat compromiterea unei probe necroptice care ar fi fost expediată către Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din Bucureşti şi nu ar fi ajuns la destinaţie.

Directorul DSP, medicul Monica Adăscăliţei, susţine că autorităţile sanitare din Botoşani ar fi transmis, pe 10 iunie, către Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti proba necroptică prelevată de la un pacient din Dorohoi care a decedat şi care trebuia supusă testării COVID-19.

Prin intermediul firmei de curierat, proba ar fi trebuit să ajungă la laborator pe 11 iunie, însă coletul nu a fost expediat. Oficialul DSP Botoşani susţine că livrarea coletului s-a făcut în baza unui contract cu prestatorul de serviciu şi că nu ar fi fost primul pachet de acest gen trimis la Bucureşti. În plus, Monica Adăscăliţei susţine că modalitatea de lucru este foarte uzuală, fiind aplicată şi de alte direcţii de sănătate publică din ţară.

"Noi am primit proba de la Dorohoi şi, după ce am făcut ancheta internă, prin laboratorul DSP şi medicul epidemiolog, s-a trimis la Cantacuzino în măsurile cele mai sigure posibile. Era temperatura optimă, era sigilată, decontaminată şi nu avea ce să păţească nimeni nimic. Greşeala a fost a celor de la Cargus, pentru că acest colet nu a ajuns la destinatar, la Institutul Cantacuzino. Trebuia să ajungă pe 11 iunie. Nu ne-a anunţat nimeni că acest colet nu a ajuns şi abia marţi s-au uitat pe acel AWB şi scria că coletul se află în depozitul de la Bucureşti", a afirmat Adăscăliţei.

Şefa DSP Botoşani susţine că pachetul a ajuns la "Cantacuzino" abia miercuri, după ce i-a contactat personal pe reprezentanţii firmei de curierat. Ea afirmă că "proba este viciată", iar din acest motiv ia în calcul depunerea unei plângeri faţă de firma respectivă.

Citeşte şi Condiţii de Evul Mediu în spitalele suport COVID din România. Pacienta: Cum oare este posibil să nu poţi face un duş

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid DSP DSP Botoşani firma de curierat probe covid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H