Problema scanerelor din vămi şi finanţarea pentru achiziţionarea ambulanţelor, discutate la Finanţe

Primul ministru Sorin Grindeanu a declarat marţi că, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Finanţor s-au dicutat, printre altele despre problema scanerelor din vămi şi despre găsirea sursei de finanţare pentru achiziţionarea ambulanţelor.    

RomaniaTV.net
06 iun. 2017, 11:50
Problema scanerelor din vămi şi finanţarea pentru achiziţionarea ambulanţelor, discutate la Finanţe

Am avut întâlnirea obişnuită pe care o am cu domnul ministru al Finanţelor, cu preşedintele ANAF şi alţi colegi din Finanţe, săptămânal. A fost o discuţie de o oră şi ceva, punctuală, pe problemele apărute. Până luni pe majoritatea dintre ele domnul ministru şi domnul preşedinte ANAF trebuie să-mi prezinte termenele de implementare, rezolvarea la problemele discutate”, a declarat, marţi, primul ministru Sorin Grindeanu, după discuţiile avute la ministerul Finanţelor.

Acesta a detaliat, arătând că, pentru anumite probleme discutate, aşteaptă până luni ca ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF să prezinte termenele de rezolvare.

De exemplu, am cerut o rezolvare urgentă a sistuaţiei scanerelor din vămi. Este o situaţie care trenează de foarte mult timp şi trebuie rezolvată rapid. Luni domnul ministru şi domnul preşedinte ANAF trebuie să-mi transmită termenele clare pe care şi le asumă astfel încât această situaţie să fie rezolvată. O altă problemă discutată este legată de rectificarea şi de găsirea sursei de finanţare pentru implementarea viitorului proiect cadru de cumpărare a ambulanţelor. Găsim soluţiile la rectificare pentru a găsi această soluţie”, a arătat Sorin Grindeanu.