Probleme cu utilajele de deszăpezire şi drumuri blocate în Vrancea

Drumurile Naţionale DN 23 B şi DN 2 N sunt blocate, iar trei maşini au rămas înzăpezite mai bine de 20 de ore pe drumul naţional DN 2 N. Prefectul Focşani, Sorin Hornea, acuză echipajele de deszăpezire pentru că nu îşi fac treaba.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 09:13
Probleme cu utilajele de deszăpezire şi drumuri blocate în Vrancea

Oamenii blocaţi în maşini pe DN 2 N, în noaptea de miercuri spre joi, refuzaseră iniţial să părăsească maşinile, însă joi dimineaţa, cele 6 persoane au acceptat să fie ajutate şi au fost găzduite într-o casă pentru a se încălzi şi a bea o cană cu ceai. O femeie paralizată a fost transportată la Focşani, iar dializaţii sunt cazaţi la spital sau la rude în Focşani.

„Suntem în permanentă legătură cu garnizoana care ne-a pus la dispoziţie maşini”, a declarat prefectul.

Prefectul Focşani acuză echipajele de deszăpezire pentru faptul că nu intervin cum trebuie.

„Cei care au contractul de deszăpezire nu-şi fac treaba. Ar fi trebuit să aibă 20 de utilaje, dar trei, patru sunt defecte, iar altele au fost duse în alte judeţe. Am avut nevoie să luăm utilaj de la Secţia de Drumuri Naţionale ca să-i scoatem pe oameni din maşini”, a precizat Sorin Hornea.

În momentul de faţă există câteva zone vulnerabile, dar care sunt monitorizate de autorităţi şi în continuare se dă cu material antiderapant.

„În situţia în care vom avea persoane care vor rămâne blocate în zăpadă, sau dacă este nevoie să aducem la spital bolnavi, o să apelăm la armată pentru că altă soluţie nu avem”, a adăugat prefectul.