Probleme de concentrare? Află cum să-ţi „restartezi” creierul leneş

Ţi s-a întâmplat vreodată să intri într-o încăpere şi să uiţi de ce te-ai dus acolo? Sau să ieşi dintr-o şedinţă şi să-ţi dai seama că habar n-ai ce s-a vorbit pentru că erai cu mintea în cu totul altă parte? E frustrant, dar destul de normal. Şi tratabil. Află câteva metode cu ajutorul cărora să rămâi cu mintea la ce trebuie atunci când simţi că îţi pierzi concentrarea.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 06:41
Probleme de concentrare? Află cum să-ţi „restartezi” creierul leneş

Potrivit oamenilor de ştiinţă, creierul e gata oricând să-şi piardă concentrarea şi să rătăcească. Dovezile arată că zonele din creier responsabile cu „gândurile nelegate de îndeplinirea sarcinilor” (visatul cu ochii deschişi, pierdutul în gânduri) sunt aproape permanent active când creierul e în repaos sau îndeplineşte o sarcină care nu necesită concentrare.

Din fericire, experţii spun că e posibil să canalizezi toată acea energie intelectuală, să filtrezi tot ce-ţi distrage atenţia şi să poţi îndeplini orice sarcină îmbunătăţindu-ţi capacitatea de concentrare. Iată 10 metode prin care să îţi recapeţi acuitatea intelectuală când simţi că îţi pierzi concentrarea.

1. Organizează-te

Dacă ai mai multe lucruri de făcut, hotăraşte de care te apuci mai întâi şi îndepărtează oricare alte proiecte de pe birou sau de pe ecranul calculatorului.

2. Participă

Dacă visezi cu ochii deschişi în timpul şedinţelor, provoacă-te singur gândindu-te la întrebări pe care să le pui şi alăturându-te în mod activ discuţiei.

3. Schimbă decorul

Când simţi că începi să-ţi pierzi concentrarea, ridică-te de la birou şi fă o plimbare pe-afară sau până la sala de mese, ca să dai o pauză creierului.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro