Restricţiile din Galaţi, relaxate. Se redeschid restaurantele, instituţiile de cultură şi sălile de jocuri de noroc

Restaurantele, instituţiile de cultură şi jocurile de noroc din municipiul Galaţi se redeschid, începând de luni, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, după ce rata de infectare COVID-19 a ajuns la 2,15 la mia de locuitori.

25 ian. 2021, 12:51
Restricţiile din Galaţi, relaxate. Se redeschid restaurantele, instituţiile de cultură şi sălile de jocuri de noroc

Restricţiile din Galaţi au fost relaxate după două luni şi jumătate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat o hotărâre ca începând de luni, 25 ianuarie, să fie redeschise restaurantele, instituţiile de cultură şi sălile de jocuri de noroc în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

„Începând cu data de 25.01.2021, ora 00,00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi, Braniştea, Munteni şi Piscu, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunţat Prefectura Galaţi, conform Agerpres.

Restricţiile din Galaţi, relaxate. Localităţile din judeţ cu cele mai multe cazuri de COVID-19

În urma deciziei CJSU Galaţi, se redeschid restaurantele, barurile şi cafenelele la interior, teatrele, cinematografele, alte instituţii organizatoare de spectacole şi concerte şi se reia activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, toate acestea în limita a 30% din capacitatea disponibilă.

Cu toate acestea, rămân în continuare valabile restricţiile, precum închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 23,00, masca obligatorie în spaţiile deschise.

În judeţul Galaţi, patru localităţi – Cavadineşti, Independenţa, Şendreni şi Slobozia Conachi – au rata de infectare COVID-19 de peste 3/1.000 de locuitori, iar alte 11 mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, din totalul de 65 de localităţi.

Citeşte şi: Când va începe al treilea val al pandemiei în România? Semnalul de alarmă, tras de dr. Marius Geantă: „Ne așteaptă o primăvară mai grea decât ne putem imagina”

Şi în Bucureşti, Centrul Vechi se pregăteşte de relansarea distracţiei. Restaurantele s-au redeschis. De asemenea, tot azi se redeschid şi cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc la capacitate de 30%.

Decizia a fost luată după ce rata de infectare din Bucureşti a scăzut la sub 3 la mia de locuitori. Acest lucru nu îl bucură foarte tare pe Raed Arafat, şeful DSU, care a spus că măsurile sunt cam grăbite şi ar fi trebuit să mai aştepte.

Situaţia se poate agrava, aşa cum au atras atenţia mai mulţi specialişti, din cauza noii tulpini de coronavirus.

Arafat mai spune că dacă nu sunt respectate măsurile de protecţie, distanţarea socială, purtarea măştilor şi vom ajunge din nou la o rată de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele se vor închide din nou.

Citeşte şi: Probleme mari cu banii în 2021 pentru România. Dan Barna trage deja un semnal de alarmă. Începe criza?