Probleme la metrou. Cât sunt nevoiți călătorii să aștepte trenurile în stații

Probleme la metrou. Călătorii așteaptă mult mai mult decât de obicei în stații fiindcă multe garnituri nu au mentenanța făcută și nu pot fi scoate pe traseu.

14 iul. 2022, 08:48
Probleme la metrou. Cât sunt nevoiți călătorii să aștepte trenurile în stații

Metrorex a confirmat că s-au mărtit timpii de așteptare în stații.

Reprezentanții Metrorex au spus că utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor prin intermediul sistemului de sonorizare din stații și prin website-ul www.metrorex.ro.

Intervalele la acest moment sunt apropiate de grafic:

  • M1+M3 9-10 minute.
  • Pe M2 -4 minute
  • M4-10 minute
  • M5- 15 minute.

Informația că jumătate dintre metrouri ar putea să nu mai circule începând de săptămâna aceasta a fost anunțată încă de acum câteva zile.

Din cauza unor datorii mari înregistrate de Metrorex, multe dintre metrouri sunt indisponibile. Problemele au apărut din sumei de aproape 160 de milioane de lei pe care Metrorex nu a plătit-o Alstom Transport. În 2021, singura factură achitată a fost pentru luna ianuarie, fiind emisă cu mai multe luni în urmă. Mai mult, este de aşteptat să fie oprite şi activităţile de curăţenie din vagoane, scrie Club Feroviar.

Oficialii Alstom au tras un semnal de alarmă încă de luna trecută în legătură cu sumele restante.

”Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi. Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane de lei, echivalentul a 33 de milioane de euro, peste 140 de milioane de lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane de lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de un an?”, a declarat pentru News.ro preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci.