Probleme mari pentru Boeing, 50 de avioane au fost reţinute la sol. Exista riscul să se fisureze aripa în timpul zborului

Compania Boeing a confirmat că a oprit la sol peste 50 de avioane modelul Boeing 737NG, din întreaga lume, după descoperirea unor disfuncții la nivelul aripilor, CEO-ul companiei admițând că există breșe de securitate.

31 oct. 2019, 10:55
Probleme mari pentru Boeing, 50 de avioane au fost reţinute la sol. Exista riscul să se fisureze aripa în timpul zborului

Avionul este precursorul lui Boeing 737 MAX, care a dus la uciderea a 346 de oameni în două prăbușiri care au avut loc în Indonezia și Etiopia, model blocat la sol încă din luna martie. Un purtător de cuvânt al companiei Boeing a declarat pentru AFP că în jur de 1000 de avioane din întreaga lume au trecut printr-o verificare scrupuloasă. Principala vulnerabilitate descoperită este legată de o piesă care leagă fuselajul de aripă.

Pe de altă parte, un angajat al companiei aeriene Qantas, care a inspectat flota de avioane Boeing 737NG a descoperit că în zona de lângă o aripă există riscul să se producă o fisură. Pe plan internațional, în jur de 50 de astfel de modele de aeronave au fost ținute la sol din cauza unor probleme asemănătoare. „Chiar dacă există o fisură, nu înseamnă că siguranța celor din avion este compromisă imediat„, a transmis compania aeriană Qantas.

Luna trecută, autoritățile de reglementare americane au cerut ca toate avioanele Boeing 737 NG să fie verificate din cauza unor suspiciuni că ar exista niște probleme la porțiunea care responsabilă de atașarea aripii de avion.

Qantas a transmis că avionul cu fisură a efectuat sub 27.000 de zboruri.