Probleme mari pentru cel mai nou avion Boeing. Întreaga flotă, la inspecţii

Boeing are noi probleme de fabricaţie cu cel mai nou model al său, 787 Dreamliner. Potrivit Flightglobal, Boeing a cerut deja inspecţii şi reparaţii la întreaga flota 787.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 07:55
Probleme mari pentru cel mai nou avion Boeing. Întreaga flotă, la inspecţii

Mai concret, scrie sursa citată, eroarea de fabricaţie afectează structura materialelor compozite ce asigură rigiditatea părţii din faţă a unora dintre avioanele 787. Ba mai mult, unele plăci din materialele compozite care asigură rigiditatea fuzelajului s-au desprins parţial după zborurile de testare a celor mai noi aeronave.

Din păcate, pentru producătorul american de aeronave, există cel puţin trei corpuri de avioane afectate, dintre care unul pentru Nippon Airways, unde a şi fost descoperită pentru prima oară problema, şi încă două pentru Qatar Airways. Boeing a refuzat să precizeze până în prezent numărul exact al Dreamline-urilor afectate.

În iunie 2010, constructorul aeronautic Boeing şi-a suspendat zborurile de încercare ale noului său avion 787 Dreamliner, din cauza unui defect la o piesă care are rolul de a asigura stabilitatea în zbor.

Avionul de tip Boeing 787 a intrat în serviciu în luna octombrie a anului trecut, cu trei ani întârziere din cauza dificultăţilor de producţie. Aparatele de tip 787 sunt primele avioane comerciale construite din materiale compozite pe bază de carbon şi din plastic extrem de rezistent. Datorită acestor materiale, avionul este mai uşor şi consumă cu până la 20% mai puţin combustibil decât alte aparate cu aceeaşi capacitate. De asemenea, pasagerii au mai mult spaţiu, iar ferestrele sunt mai mari.