Probleme medicale ce pot fi rezolvate cu ajutorul bananelor

Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta. Insa nu doar marul este fructul minune pentru sanatate, ci si banana. In comparatie cu merele, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier. Vezi mai jos care sunt beneficiile aduse organismului de banana.

05 apr. 2013, 06:20
Probleme medicale ce pot fi rezolvate cu ajutorul bananelor

Sursa de energie. Bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza, toate combinate cu fibre. Datorita lor, o banana ne da multa energie. Cercetarile au demonstrat ca doar doua banane ne dau suficienta energie pentru a munci fizic, fara intrerupere, timp de 90 de minute. Nu e de mirare ca bananele sunt fructele preferate ale atletilor de performanta.

Simptome premenstruale. Vitamina B6 din banane aduce nivelul de glucoza din sange la un nivel normal, lucru care cu siguranta va ajuta la trecerea mai usor peste acea perioada de discomfort a lunii.

Infarct. Conform The New England Journal of Medicine, daca incluzi bananele in dieta zilnica, reduci cu 40% riscul de a face infarct.

Anemie. Bogate in fier, bananele ajuta la stimularea producerii de hemoglobina in sange, astfel ajutand la eliminarea anemiei.

Depresie. Bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care corpul o transforma in serotonina, care se stie ca te face sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de spirit si te face sa te simti mai fericit.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro