Probleme noi la Pasajul Piaţa Sudului. Primăria acuză constructorul că nu depune documente justificative pentru 12 mil. lei

Lucrările de construcţie la Pasajul Piaţa Sudului se desfăşoară greoi, în ultimul timp, ritmul de lucru fiind încetinit din cauza unor probleme de ordin financiar. Practic, Primăria Capitalei acuză constructorul italian că nu a depus documente justificative pentru 12 milioane de lei şi nu poate plăti această sumă. 

14 iul. 2016, 08:05
Probleme noi la Pasajul Piaţa Sudului. Primăria acuză constructorul că nu depune documente justificative pentru 12 mil. lei

Ritmul lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului a scăzut începând cu data de 2 iunie, parţial justificat de modificarea de trafic de la data de 1 iunie, iar personalul mobilizat în şantier a scăzut de la peste 200 de muncitori la 140, se arată într-un document trimis de Primăria Capitalei Asociaţei Metrou Uşor.

„Solicitările noastre de menţinere a ritmului execuţiei lucrărilor, şi aşa întârziate din cauza Executantului, având în vedere eşecul acestuia de finalizare a devierilor de utilităţi, au fost lipsite de succes până în prezent. Executantul a informat că respectă programul de execuţie modificat unilateral, care are ca termen de finalizare data de 31.03.2017″, explică reprezentanţii municipalităţii.

Pe lângă termenul de finalizare a lucrărilor, municipalitatea nu se înţelege cu italienii nici în privinţa banilor.

Reprezentanţii Primăriei afirmă că au efectuat toate plăţile pentru lucrările executate şi recepţionate şi pentru care Executanul a depus document justificative. Mai exact, municipalitatea a achitat până în prezent suma de 20,74 milioane de lei.

„În prezent există sume solicitate la plată de către Executant pentru care acesta refuză să depună documente justificative, în valoare de 12,17 milioane de lei, motiv pentru care Beneficiarul nu poate executa plăţi”, mai spun reprezentanţii Primăriei, conform economica.net. 

Citeşte şi COŞMARUL de la Piaţa Sudului ia sfârşit. SE DESCHIDE o rută alternativă, cu sens unic. ANUNŢUL Primăriei Sector 4.

Cel mai mare proiect de infrastructură derulat în prezent în bucureşti cu fonduri europene, pasajul de la Piaţa Sudului, presupune:

Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile, având următoarele caracteristici:

– lungimea totală de 356 m – din care: rampa Văcăreşti – 111 m, rampa Niţu Vasile – 160 m şi lungime în subteran – 85 m. 

– realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi da alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai

– realizare legătură pietonală prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei

– lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile

– modernizarea utilităţilor aferente obiectivului de investiţii (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat)

Cât costă cel mai mare proiect cu fonduri europene din Bucureşti

– refacerea liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă

– amenajări peisagistice. VEZI AICI CUM VA ARĂTA

Valoarea totală a proiectului este de 127,14 milioane de lei (aprox. 30 milioane euro) din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 96,42 milioane lei.