Probleme pe Aeroportul „Henri Coandă”: îmbulzeală, căderi de tensiune, funcţionare deficitară a benzilor de bagaje

În cursul dimineții de vineri, pe Aeroportul „Henri Coandă” s-au înregistrat aglomerare la ghișeele de check-in, benzile de bagaje nu au funcționat corespunzător, s-au înregistrat căderi repetate de tensiune pe reţeaua electrică, alte disfuncționalități ale altor sisteme din terminal, informează news.ro.

RomaniaTV.net
03 ian. 2020, 11:39
Probleme pe Aeroportul „Henri Coandă”: îmbulzeală, căderi de tensiune, funcţionare deficitară a benzilor de bagaje

Problemele au fost pricinuite de numărul mare de bagaje de cală, informează sursa citată. Suprasolicitarea şi încărcarea necorespunzătoare de către personalul agenţilor de handling au făcut ca benzile de bagaje să funcționeze cu intermitențe. De asemenea, căderile repetate de tensiune pe reţeaua electrică au generat întreruperi ale altor sisteme din terminal în prima parte a zilei de vineri, anunţă Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„În cursul primei părţi a zilei de 3 ianuarie 2020, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat aglomerări la ghişeele de check-in, în special din cauză că numărul de bagaje de cală predate de pasageri a fost mult peste nivelul unei zile obişnuite. În aceste condiţii, deşi nu s-au înregistrat defecţiuni la sistemele de benzi de bagaje, acestea au funcţionat cu intermitenţă, ca urmare a suprasolicitării şi încărcării incorecte de către personalul agenţilor de handling”, precizează comunicatul CNAB.

Nu s-au înregistrat întârzieri semnificative ale curselor. 

Citește și:

Ministrul Bădălău anunţă că în luna octombrie ar putea începe construcţia unui aeroport privat la Giurgiu cu investitori arabi