Probleme pentru ING Bank. Clienţii s-au trezit cu tranzacţiile dublate şi cu conturile pe minus. Când îşi vor primi banii înapoi

Mai mulţi clienţi ai ING Bank se confruntă cu probleme cu conturile, reclamând că banca le-a dublat tranzacţiile efectuate în ultimele trei zile şi că s-au trezit fără bani în cont sau chiar pe minus. Reprezentanţii băncii confirmă că au probleme şi spun că operaţiunile dublate vor fi reglate ulterior. 

08 oct. 2018, 12:55
Probleme pentru ING Bank. Clienţii s-au trezit cu tranzacţiile dublate şi cu conturile pe minus. Când îşi vor primi banii înapoi

Toate tranzacţiile dublate realizate cu cardul ING au fost corectate iar sumele reglate până luni seara la ora 21.00, informează banca. 
Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe.

„Luni, 8 octombrie, puţin după ora 14:00, ING Bank România a identificat dublarea unor tranzacţii realizate cu cardul şi procesate în această zi. Banca a identificat situaţiile urgente ale unor clienţi şi a discutat cu aceştia pentru a corecta tranzacţiile şi a regla punctual contul clienţilor cât mai repede cu putinţă. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operaţională, fără impact asupra altor procesări ale băncii. Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe. Toate tranzacţiile au fost corectate şi sumele reglate până la ora 21:00 ale aceleiaşi zile. În urma acestei situaţii a crescut considerabil volumul de trafic în platforma de internet banking ING Home’Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil în aplicaţie. ING Bank regretă sincer disconfortul pe care clienţii l-au resimiţit în aceste ore şi ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, precizează sursa citată.

Clienți ING Bank au constatat că din conturi le lipsesc de două ori mai mulți bani decât au cheltuit în realitate în weekend folosind cardurile emise de bancă. Toate operațiunile realizate în această perioadă au fost procesate de două ori, o problemă despre care banca spune că este “generală”, că lucrează cu prioritate pentru rezolvarea ei, dar pentru care nu poate da un răspuns clar clienților care întreabă când își vor vedea banii înapoi în cont. 

Pentru moment nu se cunoaşte un motiv al erorii, iar unitarea bancară a transmis pe Facebook în urma plângerii clienţilor că lucrează pentru remediera în cel mai scurt timp al problemei.

Clienţilor ING Bank cărora li s-au dublat tranzacţiile li se vor restitui sumele în cont până la finalul zilei, a anunţat, luni, banca.

„O parte dintre clienţii ING au putut vedea astăzi tranzacţii dublate în extrasul lor de cont. Cauza vine dintr-o eroare operaţională, în care unele fişiere de plată decontate astăzi au fost procesate de două ori. Clienţii vor putea vedea sumele restituite în contul lor până la finalul zilei. Ne cerem scuze clienţilor care au întâmpinat dificultăţi în acest sens şi le mulţumim pentru întelegere”, se spune într-un comunicat al băncii.

Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii şi sisteme ING, precizează banca.