Problemele cu care se confruntă românii care locuiesc la bloc: „Cineva intră noaptea, urlă cât îl țin plămânii în scară și fuge. Pe polițiști i-a bușit râsul”

Situația bizară cu care se confruntă locuitorii unui bloc. O persoană necunoscută intră în imobil doar pentru a țipa foarte tare, iar mai apoi fuge.

14 dec. 2023, 23:32
Problemele cu care se confruntă românii care locuiesc la bloc: „Cineva intră noaptea, urlă cât îl țin plămânii în scară și fuge. Pe polițiști i-a bușit râsul”
Problemele cu care se confruntă românii care locuiesc la bloc

Cei mai mulți români care locuiesc la bloc se confruntă cu probleme comune, legate de mizeria sau gălăgia produse de vecini. Unii dintre ei reclamă situații cu adevărat bizare.

Un român a relatat în mediul online situașia ce are el și vecinii săi au parte în unele nopți, când o persoană necunscută intră în scară doar pentru a urla.

Citește și: DOCUMENT Stai la bloc? Amenda uriaşă pe care o riscă locatarii dacă nu fac ASTA până la sfârşitul anului

Zgomotul nu se încheie când individul fuge, întrucât în urma lui rămând câinii locatarilor care continuă să latre speriați.

„Nu credeam că o să ajung vreodată să postez asta pe Reddit, dar la cât de mult s-a prelungit ‘fenomenul’, uite-mă aici.

Să intru direct în pâine, de o bucată bună de timp (a se citi cam un an, poate puțin mai mult), la interval de timp neregulat un individ neidentificat până acum intră în scara blocului în care locuiesc, pe timp de noapte, și…urlă. Când spun urlat, mă refer la un sunet animalic care te duce cu gândul la ceva mamifer de peste 300 de kile, nu la o ființă umană. Serios, omul are un plămân de invidiat.

Da, exact cum ai citit. Cineva intră random noaptea, urlă cât îl țin plămânii în scară și fuge. Chestia asta se întâmplă la intervale neregulate (adică uneori 2 săptămâni nimeni nimic, alteori vine și 3-4 zile la rând). Ca timp, din ce am văzut cam între 12 noaptea și 4-5 dimineață se ‘dezlănțuie’ specimenul

Nu, ușa de la bloc nu e deschisă noaptea, cel puțin nu în marea majoritate a cazurilor. Da, acum vreo 3-4 luni a fost schimbat interfonul pentru că se stricase. Cam o lună a fost liniște, după fenomenul a reapărut.

Problema e că mulți de la parter și et. 1 au câini (care în mod evident se sperie și latră). Chiar dacă el fuge imediat după ce urlă, după câinii latră unul de lătratul celuilalt…cred că înțelegeți imaginea. Cam toți de la parter până la cam etajul 2 se trezesc. Unii vecini au mai chemat poliția, dar nu prea aveau ce să facă, nu prea există camere în zona și până și pe polițiști i-a bușit râsul când au auzit speță. Nu-i condamn neapărat, probabil și eu aș avea aceeași reacție.

Până acum nimeni nu l-a prins, un singur vecin a încercat să fugă după el într-o seară când l-a prin aproape de ușă, dar cum e un cartier destul de ‘labirint’ și era și noapte, a reușit să scape imediat. Cică omul avea un hanorac în momentul respectiv și avea glugă trasă (vecinul l-a văzut doar de la spate) deci nici că am avea informații despre cum arată.

Am mai întrebat vecini de la alte scări dacă au și ei problema asta, dar se pare că nu. Pentru un motiv sau altul, suntem singurul bloc (sau singura scara că să fiu mai exact) care cade ‘victima’ acestui individ, cel puțin din zona asta.

Vă dați seama, nu este sfârșitul lumii acest…fenomen, dar am zis să întreb și eu pe aici de curiozitate, voi ce ați face în situația asta?”,a întrebat acesta pe Reddit.

Citelte și: Vești extraordinare pentru românii care locuiesc la bloc. Cine nu va mai fi obligat să plătească impozitul pe locuință

În comentarii, cei mai mulți se amuză pe seama situației. Unii încearcă să înțeleagă fenomenul, iar singura soluție indicată ar fi o cameră video care să înregistreze cine intră în bloc.

„Cred că la modul de acces trebuie umblat. V-ați gândit să puneți camere în bloc la parter? Cam toate blocurile au. Măcar să îl vedeți, poate îl cunoașteți”.

„S-a propus chestia cu camerele, dar mai nimeni nu s-a oferit să cotizeze (mai ales cei de la et 2 sau mai sus care nu sunt atât de afectați). Mai erau și care spuneau că oricum vine acoperit pe cap și dacă își acoperă și față ar fi inutile camerele. Fiind bloc cu mulți pensionari, mulți destul de la limita cu banii (bloc comunist, asta-i situația), chiar dacă ar fi de acord se cam eschivează (și îi înțeleg, nu zic altceva).

În ceea ce privește accesul, efectiv toți ne întrebăm același lucru. De închis închidem toți ușa, mai ales de când a început chestia asta. Nu avem cod, nu ești lăsat default, ci e un interfon cu cartelă. Menționez din nou că interfonul a fost schimbat recent (au fost schimbate și cartelele de acces). Ori are omul ceva metodă misterioasă de a intra, ori a făcut cumva rost de o cartelă sau un mod de a păcăli interfonu”, a răspuns autorul postării.

„Unii au probleme cu gândacii pe la scara blocului, voi aveți invazie de vârcolaci”.

„Știu că sună ciudat, dar eu dacă aș păți asta și nu aș avea bani de camere, aș sta eu ascuns în scară să îl prind. Chiar dacă asta înseamnă să stau o noapte întreagă să îl aștept. Aș sta la etajul 1 să nu mă vadă, eventual aș lua și doi prieteni cu mine. Și să fac liniște, așa văd și dacă intră în scară sau iese din vreun apartament și îmi e chiar vecin. Din nou, știu că sună ciudat. Dar m-am enervat numai când am citit postarea, după ce am râs”.