Problemele cu care se confruntă zi de zi elevii care învaţă online: Internetul cade, iar la tablă nu se vede nimic

Publicat: Joi, 24 Septembrie 2020 17:06 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020 17:06 // Sursa: romaniatv.net

Elevii care învaţă online se confruntă zilnic cu numeroase probleme: internetul cade, sunetul nu se aude mereu, iar la tablă nu se vede nimic. 

Ana Petraş este elevă în clasa a X-a şi învaţă online încă de când a început noul an şcolar. Aceasta spune că nu este totul atât de uşor, cum părea cel puţin la prima vedere.

„La noi la şcoală nu se vede la tablă, depinde de profesor cum vorbeşte ca să se audă. Noi, cei de acasă, trebuie să ne transcriem tot după ce se termină orele. Am avut probleme cu microfonul că nu-mi dădeam seama de ce nu mergea. Profesorii nu prea bagă în seamă ambele grupe", spune Ana, potrivit Mediafax. 

Ioana Tatavura este părinte de copil care învaţă online. Aceasta spune că este  inadmisibil ce se întâmplă şi speră că se vor schimba lucrurile.

„Având în vedere că suntem o şcoală din Bucureşti, suntem un liceu cu peste 1.600 de copii, este inadmisibil ce se întâmplă şi sperăm că se vor schimba lucrurile. Este foarte, foarte greu să ţii copilul motivat. Clar îşi pierde interesul pentru şcoală", este de părere Ioana Tatavura, părinte.

Alina Pandele este profesoară la şcoala "Sfinţii Voievozi" din Capitală şi spune că, într-adevăr, pentru ca elevul să o poată vedea, de acasă, ea nu se poate mişca din faţa camerei cu microfon. Iar dacă udă tabla, nu se mai vede nimic. Şi vocea ei trebuie să fie una puternică şi să aibă intonaţie. Altfel .. praful se alege de ora predată pentru cei care învaţă de acasă.

„Intonaţia noastră trebuie să fie cât mai clară, lucrăm pe partea asta cu dicţia, ca să ne putem auzi. Trebuie să avem grijă să stăm cât de cât în tablă atunci când elevul nu înţelege, să-i arătăm fix acolo pe text", povesteşte Alina Pandele, profesor la Şcoala Gimnazială "Sfinţii Voievozi".

„Am recurs la WhatsApp, cu poze de pe tablă. Ei ne auzeau, nu vedeau tabla, trasmiteam pozele de pe tablă, transmiteam rezumatul lecţiei. Este normal să avem nevoie de un alt sistem de Internet, o conexiune pe fibră optică. Nu acel wireless cu care lucram noi de obicei. Am încercat să facem cu camerele de pe calculatoare – nu se vede", spune şi Daniela Voinea, director la Şcoala Gimnazială "Sfinţii Voievozi".

Citeşte şi Veşti proaste pentru elevi: Tichetele pentru programul "Şcoală după şcoală" vor fi tăiate la jumătate

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie elevi probleme scoala online şcoala online
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H