Problemele de sănătate ale primilor oameni în stat. Ponta se pregăteşte de o nouă operaţie în Turcia VIDEO

Problemele de sănătate nu-i ocolesc nici pe primii oameni în stat. Premierul se pregăteşte pentru o nouă operaţie, iar preşedintele Senatului va suferi, luni, o intervenţie chirurgicală, tot la genunchi, relatează România TV. Nici Traian Băsescu nu a fost ferit de probleme de sănătate. De-a lungul celor două mandate, fostul preşedinte a suferit două operaţii complicate.

26 iul. 2015, 15:39
Problemele de sănătate ale primilor oameni în stat. Ponta se pregăteşte de o nouă operaţie în Turcia VIDEO

Victor Ponta se pregăteşte să plece din nou în Turcia pentru a doua intervenţie chirurgicală la genunchi. În luna iunie, premierul s-a operat de menisc, dar intervenţia nu a fost o reuşită totală.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta este în DELTĂ. Imaginile postate de premier pe Facebook

Victor Ponta a precizat joi la România TV că ar avea nevoie de o nouă operație, iar Gabriel Oprea va reveni în funcția de premier interimar.

„E foarte posibil să mai fac încă o operaţie la genunchi. Nu e aşa de grav ca data trecută. E ceva ce nu s-a reuşit data trecută. O să lipsesc doar câteva zile, iar Gabriel Oprea o să-mi țină locul fără niciun fel de problemă”, a spus premierul.

Şi preşedintele Senatului se operează la genunchi. Călin Popescu Tăriceanu s-a internat deja la un spital privat din Bucureşti. Luni, medicii îi vor scoate tija montată în 2006 în genunchiul stâng, în urma unui accident de motocicletă.

Traian Băsescu a fost operat de două ori în timpul mandatului prezidenţial. În 2006 a ajuns, de urgenţă, la Viena, pentru că suferea de hernie de disc şi risca să rămână paralizat.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a operat la glanda tiroidă, la spitalul Militar din Bucureşti.

Citeşte şi: Cum a lăsat Băsescu Administraţia Prezidenţială. Dan Mihalache: „Am găsit-o în paragină”

Fostul premier Adrian Năstase a ales, în 2003, să se opereze în Germania de tiroidă. Anul acesta Năstase a mers tot în străinătate pentru o intervenţie la inimă. Fostul şef al Guvernului a ajuns însă şi în grija medicilor români după tentativa de sinucidere prin împuşcare.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a apelat, la expertiza medicilor români pentru extirparea vezicii biliare, dar şi pentru montarea de stenturi pe artera coronariană.