ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Procesele verbale din Vaslui întocmite cu „alegeri pentru Parlamentul European”

Toate procesele-verbale de completare a birourilor electorale ale celor 516 secţii de votare din judeţul Vaslui au fost întocmite greşit de Biroul Electoral Judeţean, după ce în text a apărut "alegeri pentru Parlamentul European", în loc de "alegeri pentru Preşedintele României”.

02 nov. 2014, 06:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Procesele verbale din Vaslui întocmite cu „alegeri pentru Parlamentul European”

Astfel, alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie au devenit „alegeri pentru Parlamentul European” în judeţul Vaslui, potrivit proceselor-verbale de „învestire şi completare” a birourilor electorale ale celor 516 secţii de votare, emise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), scrie ziaruldeiasi.ro.

Eroarea din documentele oficiale a fost observată în 30 octombrie de către BEJ Vaslui, care a luat o hotărâre de „îndreptare eroare materială”, publicată şi pe site-ul Prefecturii Vaslui.

„Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire şi completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, în sensul că în loc de „alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie şi se va avea în vedere „alegeri pentru Preşedintele României”, se arată în hotărârea BEJ.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Primele NEÎNŢELEGERI legate de VOT. Cum pot vota pacienţii din spitale

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Vaslui susţine că această eroare este „o simplă greşeală” şi a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă.

„Este o simplă greşeală, care s-a îndreptat printr-o hotărâre a BEJ. Aceasta a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă din cadrul Biroului Electoral Judeţean”, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax preşedintele BEJ Vaslui, Elena Simionescu.

Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt formate, pe lângă preşedinte şi locţiitor, din şapte membri ai formaţiunilor politice. Patru dintre aceştia sunt în toate cele 516 secţii de votare reprezentanţi ai partidelor şi alianţelor parlamentare, respectiv Alianţa Creştin Liberală (ACL), Alianţa Electorală PSD-PC-UNPR, UDMR şi PPDD. Pentru completarea birourilor, BEJ Vaslui a organizat o tragere la sorţi a celorlalţi trei membri pentru fiecare secţie de votare, din cele şase formaţiuni politice care susţin un candidat la alegerile prezidenţiale şi s-au înscris la BEJ Vaslui. După tragerea la sorţi, Biroul Electoral Judeţean Vaslui a încheiat procesele-verbale pentru fiecare secţie cu numele celor trei membri în completare, documente unde a apărut şi acea eroare cu „alegeri pentru Parlamentul European”.


loading...