Procesiunea Calea Sfinților, cu moaştele Sf Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului

Marți, 24 octombrie 2017, va avea loc procesiunea Calea Sfinților, manifestare tradiţională care constă într-un pelerinaj pe străzile Capitalei cu moaștele și icoana Ocrotitorului Bucureștilor, alături de alte odoare de preț ale Bisericii, informează site-ul Patriarhiei.

RomaniaTV.net
20 oct. 2017, 18:51

Conform tradiției, de la ora 12.30 vor pleca în procesiune două alaiuri: unul de la Catedrala patriarhală și altul de la Catedrala mitropolitană, având ca punct de întâlnire Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, după cum urmează:

– Prima coloană va porni din Catedrala patriarhală cu moaștele și icoana Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou spre biserica Sfântul Nicolae – Vlădica și pe Bulevardul Regina Maria până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

– A doua coloană va porni de la Catedrala mitropolitană – Biserica Sf. Spiridon Nou cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria, Protoieria Sector 1 Capitală), moaștele și icoana Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și Icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov pe traseul: Calea Șerban Vodă și Str. Bibescu Vodă până la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei.

În jurul orei 13:00 coloanele de slujitori și credincioși se vor întâlni la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei. Aici va fi rostită Ectenia întreită, și se vor intona troparele Sf. Cruci, al Sf. Sfântului Cuv. Dimitrie cel Nou și al Sf. Ier. Nectarie.

Procesiunea va înainta pe Colină spre Altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală, iar Lemnul Sf. Cruci, alături de raclele cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina vor fi depuse în baldachinul special pregătit.

Programul complet al evenimentelor legate de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor poate fi consultat aici.


loading...
Partenerii noștri