Procesul Caracal, în şedinţă secretă. Motivul pentru care dosarul se judecă cu uşile închise

Primul termen în procesul în care Gheorghe Dincă e judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu va fi miercuri, 21 octombrie, la Tribunalul Olt.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 12:32
Procesul Caracal, în şedinţă secretă. Motivul pentru care dosarul se judecă cu uşile închise

Accesul presei în sala de judecată nu va fi permis din cauza pandemiei de coronavirus, rudele victimelor şi avocaţii fiind singurii care vor putea fi prezenţi, a transmis judecătoarea Cotoi.

„În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sală de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (asa cum sunt reporterii), în afară celor prevăzute de lege”, a transmis Tribunalul Olt.

Gheorghe Dincă este acuzat în acest dosar de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre, răpire. Dosarul Caracal a fost trimis în ianuarie 2020 de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

„Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. si R.S., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dinca şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE în cazul Caracal. Avocatul familiei Măceşanu: „Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor”

Astăzi, un martor-cheie în dosarul Caracal a fost dus în faţa judecătorilor. O rudă de-a lui Fane Risipiţeanu depune mărturie la Tribunalul Olt ca să arate că Fane nu a violat-o pe Luiza şi că a fost dat afară din curtea lui Dincă când a văzut fata în maşină.

Sora acestuia a ajuns în faţa magistraţilor pentru a-i confirma nevinovăţia. Încă de la început a spus că nu l-ar vedea pe fratele ei în stare de viol.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a făcut o serie de declaraţii pe această temă la România TV. „Toate aspectele din această cauză trebuie lămurite în deplinătatea lor. Gheorghe Dincă spune că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri. Tot el a spus că nu le-a omorât și că Alexandra a fost răpită de patru persoane. Cercetarea judecătorească va lămuri toate aspectele care vin în contradictoriu cu urmărirea penală”.


loading...