Procesul lui Blejnar în dosarul „Motorina”, amânat pentru 31 octombrie

Magistraţii Tribunalului Braşov au stabilit, luni, un nou termen, pentru 31 octombrie, în procesul în care fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu la bugetul de stat de peste 21 de milioane de lei.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 09:35
Procesul lui Blejnar în dosarul „Motorina”, amânat pentru 31 octombrie

Instanţa a dat un nou termen în dosarul de evaziune fiscală în care este implicat Sorin Blejnar, după ce ANAF nu a îndeplinit toate procedurile pentru înştiinţarea instanţei despre reorganizare.

„S-a dat un nou termen pentru că foştii mei colegi de la ANAF nu au făcut toate procedurile legale şi nu au înştiinţat instanţa despre reorganizarea pe care au făcut-o”, a declarat Sorin Blejnar la ieşirea din sală. Jurnaliştii l-au întrebat pe fostul şef al ANAF dacă mai ştie ceva despre fostul său consilier, Codruţ Marta, care este urmărit penal în acest dosar, însă Blejnar nu a dat niciun răspuns.

Sorin Blejnar declarase, la intrarea în sala de judecată, că ar fi preferat ca sistemul juridic din România să fie unul de tip anglo-saxon pentru a-şi dovedi cât mai repede nevinovăţia.

”Aş prefera să ne judecăm pe sistem anglo-saxon, în 2-3 termene, ca să-mi dovedesc nevinovăţia. Aşa cum este procedura românească, probabil că procesul va dura nişte ani de zile”, a spus Sorin Blejnar.

În dosar sunt implicate 17 persoane fizice şi şapte societăţi comerciale. Dosarul are 66 de volume a câte 200-250 de pagini fiecare.

Procesul a început în luna septembrie anul trecut la Tribunalul Braşov, iar după trei termene fostul şef al ANAF a cerut instanţei reîntoarcerea dosarului la DIICOT, precizând că nu sunt documente relevante în dosarul de urmărire penală în care să fie descrise faptele de care este acuzat.

O instanţă a Tribunalului Braşov a dat curs cererii lui Sorin Blejnar şi în luna decembrie 2012 a trimis dosarul la DIICOT, însă procurorii acestei instanţe au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel, iar anchetatorii au avut câştig de cauză.

Astfel dosarul a fost trimis instanţei de fond pentru continuarea procesului.