Procesul lui Mazăre privind retrocedările, amânat din cauza unui expert intrat în concediu medical prelungit

Curtea de Apel București (CAB) a amânat marți judecarea dosarului în care fostul primar al Constanței Radu Mazăre și președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu sunt acuzați de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

16 iun. 2015, 11:52
Procesul lui Mazăre privind retrocedările, amânat din cauza unui expert intrat în concediu medical prelungit

Motivul amânării l-a constituit faptul că expertul desemnat să efectueze o expertiză imobiliară în acest dosar a intrat „în concediu medical prelungit”, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Radu Mazăre, la Tribunalul Constanţa: „Îmi e dor de mare” VIDEO

În consecință, instanța a dispus alegerea unui nou expert, în persoana Gabrielei Andrițoiu.

Noul termen al procesului va fi anunțat în zilele următoare.

În sala de judecată a fost adus și Radu Mazăre, acesta fiind arestat în alt dosar, în care este acuzat de DNA de corupție.

Acesta tinde să devină unul dintre cele mai lungi procese din România, fiind de șapte ani pe rolul Curții de Apel București, cu 74 de termene de judecată.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Citeşte şi Cum arată Radu Mazăre după două luni de arest

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro — în dauna municipiului Constanța.