Procesul lui OSCAR PISTORIUS a ajuns la FINAL

Pledoariile finale în procesul atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius vor fi susţinute pe 7 şi 8 august, părţile solicitând o perioadă de 30 de zile pentru a le pregăti, după patru luni de interogatorii şi mărturii depuse de aproximativ 50 de persoane.

08 iul. 2014, 10:19
Procesul lui OSCAR PISTORIUS a ajuns la FINAL

Judecătoarea Thokizile Masipa a susţinut datele propuse de comun acord de acuzare şi de apărătorii lui Pistorius, care urmează să-i transmită concluziile lor scrise în zilele precedente.

„Cazul se amână, deci, până pe 7 şi 8 august”, a declarat Masipa, care va primi memorandumul scris al acuzării pe 30 august, iar cel al apărării pe 4 august, conform procedurii penale sud-africane.

Judecătoarea a reamintit că aceste documente sunt lovite de secretul cel mai strict, iar oricine va încălca regula „pătează justiţia şi este un hoţ”, a avertizat ea.

„Cum doreşte tribunalul”, a răspuns avocatul lui Pistorius, Barry Roux, care încearcă să convingă că moartea tinerei Reeva Steenkamp a fost un accident, aşa cum susţine sportivul.

Pistorius a afirmat, încă de la debutul procesului, că a crezut că este vorba de un hoţ atunci când a tras prin uşa închisă a toaletei sale, ucigând-o pe Reeva, în timp ce acuzarea spune că el a împuşcat-o după o dispută, bazându-se în acest sens pe strigătele auzite de vecini.

Audierea de marţi, a 39-a din cadrul procesului, care a cunoscut mai multe întreruperi din diferite motive, a durat mai puţin de 15 minute, avocatul anunţând că nu mai are alţi martori pe care să-i cheme la bară.

În condiţiile în care pledoariile finale vor fi prezentate la pe 7 şi august, presa sud-africană aşteaptă pentru sfârşitul lunii viitoare un verdict în acest proces extrem de mediatizat, care a atras atenţia întregii lumi.