Procesul lui Oscar Pistorius va avea loc în luna martie

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea logodnicei sale, Reeva Steenkamp, va fi judecat în martie 2014, a anunţat, sâmbătă, avocatul sportivului.

RomaniaTV.net
17 aug. 2013, 14:29
Procesul lui Oscar Pistorius va avea loc în luna martie

„Procesul va avea loc în luna martie a anului viitor. Din prima săptămână până la sfârşitul lunii martie”, a declarat avocatul Kenny Oldwage.

Pistorius va fi audiat la Pretoria, la 19 august – ziua în care Reeva Steenkamp ar fi împlinit 30 de ani – în cadrul unei proceduri înainte de deschiderea procesului. Multiplul campion paralimpic, inculpat pentru uciderea Reevei, se află în prezent în libertate, pe cauţiune. El se va prezenta în faţa judecătorului, care ar urma să îi spună data procesului şi acuzaţiile la adresa sa.

În vârstă de 26 de ani, Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp în noaptea de 13 spre 14 februarie. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere.

El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţii şi că a tras focuri de armă, fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Citeşte şi: Dezvăluiri EXPLOZIVE: Reeva, iubita lui Pistorius, îşi presimţise moartea

Acuzarea, în cadrul audierilor preliminare din februarie, a încercat să demonstreze însă că Pistorius ştia perfect cine era victima sa şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute.