Procesul lui Ratko Mladici: TPI informează că martorul generalului sârb a murit din cauze naturale

Medicul legist găsit mort, joia trecută, la Haga și care trebuia să fie martor al apărării în procesul împotriva generalului sârb din Bosnia, Ratko Mladic, a decedat din cauze naturale, a anunțat luni Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPI).

26 oct. 2015, 17:34
Procesul lui Ratko Mladici: TPI informează că martorul generalului sârb a murit din cauze naturale

‘Autopsia a stabilit că Dusan Dunjic a murit din cauze naturale’, a anunțat TPI într-un comunicat. Trupul neînsuflețit al medicului legist sârb, de circa 65 de ani, a fost găsit săptămâna trecută într-o cameră de hotel la Haga, cu puțin timp înainte de depoziția sa prevăzută să aibă loc în fața tribunalului ONU în cadrul procesului pentru genocid și crime de război împotriva lui Ratko Mladic.

Dunjic depunea adesea mărturii pentru apărare în fața justiției internaționale, în calitate de expert. Fostul șef militar al armatei sârbe din Bosnia, Ratko Mladic, trebuie să răspundă la 11 capete de acuzare, printre care genocid, crime de război și crime împotriva umanității, pentru rolul său în războiul din Bosnia, între 1992-1995.

Citeşte şi Procesul pentru genocid al generalului Ratco Mladic: Martorul apărării a fost ucis în Olanda

Generalul Mladic, 73 de ani, și șeful politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, 69 de ani, sunt urmăriți de justiția internațională pentru rolul lor în masacrul de la Srebrenica, din estul Bosniei, în iulie 1995.

Verdictul în procesul Mladic este așteptat pentru noiembrie 2017.