PROCESUL lui Victor Ponta a început. Premierul nu a mers la ICCJ UPDATE

Cel mai aşteptat procesul al momentului a început, luni, la Înalta Curte‎ de Casaţie şi Justiţie. Primul termen în dosarul lui Victor Ponta şi Dan Şova s-a judecat, luni, de magistraţii instanţei supreme. Premierul, care nu a ajuns luni la ICCJ, este acuzat de fals, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală.

21 sept. 2015, 07:08
PROCESUL lui Victor Ponta a început. Premierul nu a mers la ICCJ UPDATE

Procesul lui Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul Turceni-Rovinari, a început luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 13.11 Senatorul Dan Şova a făcut scurte declaraţii, luni, la ieşirea de la ICCJ. Acesta a spus că nu îşi va da demisia din funcţia din Senat şi că nu are ce să îşi reproşeze.

Nu o să-mi dau demisia, nu am nimic ce să-mi reproşez, Nu am niciun fel de emoţie în ceea ce priveşte procesul, pentru că îmi voi prezenta argumentele, iar ceea ce va decide magistratul în final, aia vom face„, a spus Dan Şova.

Întrebat de jurnalişti dacă îi place Constituţia, acesta a spus că „da” şi că a respectat-o întru-totul.

Acesta a declarat că nu îl deranjează interdicţia impusă, aceea de a lua legătura cu Victor Ponta, refuzând să mai răspundă întrebărilor puse de jurnalişti, precizând că „dosarele se discută în sala de judecată”.

UPDATE 12.03. Victor Ponta nu a venit la ICCJ. Potrivit unor surse judicare, premierul va fi reprezentat de un avocat. Ponta se află la Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Palatul Parlamentului.

UPDATE 11.43. Dan Şova a ajuns la ICCJ. Senatorul nu a făcut declaraţii. Dan Șova este obligat să vină încă de la primele termene ale procesului, deoarece se află sub control judiciar. La început, procesul se va desfășura în faza de cameră preliminară, în care accesul publicului nu este permis. Judecătorii vor discuta doar chestiuni de procedură, respectiv menținerea măsurilor preventive și a sechestrului dispuse de procurorii DNA în acest dosar.

_____________________________________________________________________________

Luni, la o zi după ce şi-a sărbătorit ziua de naştere, premierul Victor Ponta are prima înfăţişare în procesul în care este acuzat de complicitate la evaziune fiscală. Victor Ponta este judecat pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de  bani, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat in dosarul Turceni-Rovinari. În acelaşi dosar este judecat si fostul ministru Dan Şova.

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va verifica, luni, începând cu ora 12.00, măsurile asiguratorii şi preventive din dosarul Rovineri-Turceni, în care Victor Ponta a fost trimis în judecată.

Victor Ponta a scris, duminică, pe Facebook, un mesaj în care le mulţumeşte celor care l-au felicitat de ziua sa de naştere, el menţionând totodată că nu a făcut niciodată „ceva ilegal sau rău cu intenţie”, a învăţat din greşeli şi a cerut iertare când a greşit. „Nu am făcut niciodată ceva ilegal sau rău cu intenţie, am învăţat din greşeli şi am cerut iertare când am greşit. Chiar şi azi, în timpuri cum nu am mai trăit, cred că prostia, ticăloşia şi ura atât de prezente din păcate în viaţa noastră nu pot să ne schimbe fundamental ca oameni!„, a scris Ponta pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Dan Şova şi alte trei  persoane. Dosarul va fi instrumentat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

PRIMA REACŢIE a lui Victor Ponta după ce a fost trimis în judecată de DNA. Atac dur la procuror

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Şova, sub control judiciar, şi a premierului Victor Ponta, în stare de libertate, în dosarul Turceni – Rovinari. Alături de cei doi vor mai fi judecaţi Laurenţiu Dan Ciurel, Laurenţiu Graure şi Dumitru Cristea.

KLAUS IOHANNIS îi cere din nou DEMISIA lui Victor Ponta: „Imaginea României are mult de SUFERIT”

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru fapte pe care procurorii DNA susţin că le-a comis în perioada în care era avocat, ca reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”. El este acuzat de procurori de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.

Dan Şova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații” şi în prezent senator, a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar vor mai fi judecaţi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R) la data faptelor (trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată), Dumitru Cristea, director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T) la data faptelor (cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată), şi Laurenţiu Graure, director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T) la data faptelor (abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul).

CITEŞTE ŞI: Premierul Victor Ponta are un nou dosar la DNA. Ce urmăresc procurorii