Procuror de la Parchetul General, sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorul Cătălin Ceort, de la Secția de Urmărire Penală a Parchetului General, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, de procurorii DNA, pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
22 feb. 2017, 17:11
Procuror de la Parchetul General, sub control judiciar pentru luare de mită

Cătălin Ceort este cercetat pentru că a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri, prin intermediul unui avocat, pentru adoptarea unei soluții favorabile într-un dosar în care omul de afaceri era cercetat.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupție au dispus anterior punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, față de inculpatul Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

„În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă.

La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele,
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului Ceort Cătălin Nicolae i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Ceort Cătălin Nicolae și Ignat Victor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.


loading...
Partenerii noștri