Procuror de la PJ Craiova, trimis în judecată pentru că a anunţat o persoană că este interceptată

Dragoş Cristian Cerăceanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost trimis în judecată de DNA Craiova pentru că a anunţat o persoană cercetată într-un dosar că este interceptată şi va fi reţinută.

06 iun. 2013, 14:28
Procuror de la PJ Craiova, trimis în judecată pentru că a anunţat o persoană că este interceptată

Cerăceanu este acuzat de procurorii anticorupţie de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, potrivit Mediafax.

Potrivit rechizitoriului, în 29 şi 30 ianuarie, procurorul Cerăceanu „a folosit în mod direct, informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, deţinute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova într-un dosar penal aflat în instrumentarea altui procuror, informaţii despre care a avut cunoștință în mod legal, în cadrul activităţii de serviciu, încunoştinţând persoana învinuită în acel dosar că îi sunt interceptate convorbirile telefonice şi că se va dispune faţă de ea măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore”.

VEZI ŞI Cinci poliţişti de la Serviciul Rutier Covasna, trimişi în judecată pentru corupţie

Procurorii DNA susţin că magistratul a transmis respectivele informaţii persoanei cercetate, în scopul obţinerii de avantaje nepatrimoniale.

Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Craiova.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât joi suspendarea din funcţie a lui Dragoş Cristian Cerăceanu, începând cu 6 iunie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.