Procuror: Huidu nu a comis intenţionat accidentul, nu se pune problema reţinerii

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a anunţat, luni, că nu există niciun fel de element de infracţiune intenţionată în cazul lui Şerban Huidu, astfel că nu se pune problema, deocamdată, să fie luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate.

RomaniaTV.net
17 oct. 2011, 07:39
Procuror: Huidu nu a comis intenţionat accidentul, nu se pune problema reţinerii

Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu există date pe baza cărora să poată fi luată o măsură privativă sau neprivativă de libertate în cazul lui Şerban Huidu.

Ea a precizat că o astfel de măsură nu poate fi luată în condiţiile în care „nu există niciun fel de infracţiune intenţionată”.

Întrebată dacă la acest moment Şerban Huidu este audiat la Spitalul Judeţean Braşov, unde este internat în continuare, Reit a spus că niciun procuror nu se află la unitatea medicală pentru a-l audia pe Huidu, subliniind că dosarul este în cercetări la Poliţie.

Prim-procurorul Carmina Reit a mai spus că dacă se constată necesară audierea lui Huidu la Parchet va fi emisă o citaţie pentru a se prezenta, însă a reafirmat că dosarul este în instrumentarea Poliţiei, iar în prezent procurorul doar supraveghează.

Reit a mai afirmat că Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.


loading...