Procuror: Mama care şi-a aruncat copilul din taxi, cercetată pentru tentativă de omor calificat

Mama care şi-a aruncat copilul din taxi pe Podul Grant este acuzată de tentativă de omor calificat şi urmează să fie internată într-un spital de psihiatrie, potrivit procurorului criminalist Tomiţă Neagu.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 13:34
Procuror: Mama care şi-a aruncat copilul din taxi, cercetată pentru tentativă de omor calificat

„S-a demonstrat că o persoană ar fi proiectat un copil în mod intenţioant din interiorul taxiului direct pe asfalt. O femeie în vârstă de 40 de ani a proiectat în mod intenţionat copilul. Copilul nu are leziuni grave şi se află la spital. Femeia va fi internată într-un spital de psihiatrie”, a declarat procurorul-criminalist Tomiţă Neagu de la Parchetul Capitalei.

Procurorul a declarat că urmează ca şi femeia să fie audiată şi supusă unei expertize psihiatrice.

Potrivit anchetatorilor, femeia nu este la prima tentativă. Orădeanca a mai încercat de două ori să-şi omoare copilul.

Femeie a fost grefieră la Curtea de Apel Oradea, prezintă tulburări de comportament, şi are 40 de ani.

La scurt timp după incident, la sosirea ambulanţei, mama ţinea bebeluşul în braţe şi a refuzat să permită medicilor să-l examineze, potrivit coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Şoferul taxiului a declarat pentru România TV că a văzut tot episodul, iar femeia este „bolnavă”.

„Am luat-o pe femeie de la Gara de Nord. Stătea pe bancheta din spate. Am văzut totul. Este o femeie bolnavă. A deschis uşa de la taxi intenţionat. Nu a spus nimic nici înainte, nici după ce a comis fapta. Este şi un şofer de pe o basculantă, care era în spatele meu, şi care a văzut totul. Există şi un şofer de pe un Jeep care a văzut ce s-a întâmplat şi m-a evitat în trafic”, a declarat şoferul taxiului.