Procurori: Mihail Boldea a vândut un parc şi un monument din Galaţi

Procurorii DIICOT spun că reţeaua condusă de deputatul Mihail Boldea se folosea de oameni ai străzii pentru a-şi pune în aplicare înşelăciunile. Membrii reţelei treceau imobile şi terenuri pe numele oamenilor străzii, apoi le revindeau obţinând astfel profituri uriaşe. Toate aceste aspecte se regăsesc în referatul procurorilor, referat care a ajuns marţi la Camera Deputaţilor şi care i-a convins pe parlamentari să-i ridice imunitatea lui Mihail Boldea. Anchetatorii spun că membrii reţelei şi-au trecut pe numele lor chiar şi o parte dintr-un parc din oraşul Galaţi.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 14:59
Procurori: Mihail Boldea a vândut un parc şi un monument din Galaţi

„Boldea Mihail i-a solicitat unui angajat al primăriei să se ocupe, în regim de urgenţă, de întocmirea documentaţiei necesare intabulării unei părţi din terenul situat pe strada Prundului, parc CFR Galaţi, respectiv terenul situat în municipiul Galaţi, strada Tunelului numărul 4, în suprafaţă de 7.684 metri pătraţi, deoarece o persoană avea pe rolul Judecătoriei Galaţi o acţiune în revendicare urmând, ca ulterior, să-i prezinte şi hotărârea judecătorească prin care persoana devenise proprietara respectivului teren”, potrivit referatului procurorilor.

„Mihail Boldea s-a întâlnit cu partea vătămată Radu Gheorghe, cu care, în acea perioadă, era coleg de partid, oferindu-i spre vânzare imobilul din Galaţi, strada Morilor, numărul 126, contra sumei de 230.000 de euro”, conform aceluiaşi referat.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că Oficiul Poştal numărul 12, de la care erau expediate actele false, este situat în Galaţi, Bulevardul Milcov, numărul 34, iar cabinetul parlamentar al avocatului Mihail Boldea este situat în Galaţi, bulevardul Milcov, numărul 32, oficiul poştal fiind situat la parterul clădirii în care este situat şi cabinetul parlamentar”, se mai arată în acelaşi document.

Camera Deputaţilor a aprobat, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea. Au fost înregistrate 147 de voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă”, iar patru voturi au fost anulate. Pentru asigurarea cvorumului, la lucrări au participat şi câţiva deputaţi ai opoziţiei.