Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea fi trimis luni în judecată

Rechizitoriul în dosarul "Caracal" a fost finalizat de procurorii DIICOT şi urmează ca principalul suspect în acest caz, Gheorghe Dincă, să fie trimis în judecată pentru uciderea celor două tinere. Rechizitoriul va fi trimis pentru confirmare la Procurorul General al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie, Bogdan Licu. Dosarul va fi trimis apoi în instanţă, la Tribunalul Olt, unde va avea loc procesul lui Gheorghe Dincă.

10 ian. 2020, 12:56
Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea fi trimis luni în judecată

Gheorghe Dincă a fost scos vineri din arest şi dus la sediul DIICOT, unde a fost prezentă şi mama Alexandrei Măceşanu, fata dispărută în Caracal în luna iulie 2019.

„Îmi bătea inima atât de tare, încât, cum să zic, aş fi sărit pe el (…) Este o uşurare şi sperăm să aflăm adevărul şi să găsim copilul. Sperăm tot sufletul să o găsim pe Alexandra”, a spus mama fetei la ieşirea din sediul DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost audiat şi joi la DIICOT, el schimbându-şi declaraţia iniţială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019. El le-ar fi spus procurorilor că Luiza a fost luată din casa lui de alte persoane. Numele celor doi complici despre care a vorbit Gheorghe Dincă în audierea de joi, Petruţa și Ştefan, au fost găsite în Registrul Național pentru Evidența Populației. Cu toate acestea, avocații susțin că atunci când i-au fost prezentate pozele cu cei doi, Dincă nu i-a recunoscut. Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. 

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Citeşte şi Avocatul familiei Melencu, acuzaţii grave: „Probele ADN despre Luiza au fost plantate în casă. De aceea s-a şi întârziat intervenţia”


loading...