Procurorul general al PÎCCJ a preluat cazul privind incendiul din Constanţa, unde au murit trei persoane

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, pe 8 aprilie, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a cauzei privind incendiul produs în restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altora.

09 apr. 2014, 09:38
Procurorul general al PÎCCJ a preluat cazul privind incendiul din Constanţa, unde au murit trei persoane

Preluarea s-a făcut în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, potrivit unui comunicat de presă.

„Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei, determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul şi de urmările grave ale acestuia. În vederea finalizării cercetărilor, s-a apreciat că este necesar a se efectua o serie de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare”, se arată în comunicatul amintit.

Aceeaşi sursă precizează că din primele verificări şi actele efectuate a rezultat că, în seara zilei de 5 aprilie 2014, în jurul orelor 22.30, s-a produs un incendiu la imobilul situat în municipiul Constanţa, Bulevardul Tomis, având ca urmare decesul a trei persoane, vătămarea corporală a numiţilor a două persoane şi degradarea, respectiv aducerea în stare de neîntrebuinţare a imobilului respectiv, în care funcţionau trei localuri publice.

Prin ordonanţa din data de 6 aprilie 2014 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă, se mai arată în comunicatul citat.

Trei tinere au murit şi alte patru persoane au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa.

Cele trei dansatoare care şi-au pierdut viaţa în incendiu vor fi înmormântate miercuri.

Proporţiile dezastrului din Constanţa sunt unele foarte mari. În momentul izbucnirii incendiului, cele trei dansatoare se aflau la mansardă, în vestiarul care era creat special pentru ele. De altfel, acolo şi-au găsit şi sfârşitul, au fost izolate în acea încăpere, iar când totul s-a prăbuşit, nu au mai avut nicio şansă să scape cu viaţă.

CITEŞTE ŞI Tinerele din Constanţa, care au murit în incendiul din restaurant, conduse pe ultimul drum

Patronul restaurantului nu avea autorizaţie de la pompieri şi nici aviz de funcţionare de la primărie.

„Autorizaţie nu am reuşit să găsim în arhivele noastre. Ei nu solicitaseră nimic, anul acesta cel puţin”, a declarat inspectorul şef ISU Constanţa, Viorel Jianu.

Angajaţii primăriei au spus că nu au apucat să meargă în control, pentru că termenul limită pentru cererea autorizaţiei expirase de doar câteva zile. Ancheta procurorilor este însă abia la început.

VEZI ŞI Cum a fost SALVATĂ singura dansatoare care a SUPRAVIEŢUIT incendiului de la Constanţa VIDEO