Procurorii au luat probe de combustibil de la pompa care a alimentat elicopterul SMURD prăbuşit în Moldova

Procurorii militari au desigilat, la Iaşi, pompa de carburanţi de la care a fost alimentat elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova, pentru o analiză a compoziţiei chimice a combustibilului, însă pompa pe care o verifică magistraţii români nu este ultima de la care a fost alimentat elicopterul înainte de accident.

14 iun. 2016, 17:04
Procurorii au luat probe de combustibil de la pompa care a alimentat elicopterul SMURD prăbuşit în Moldova

Un procuror militar al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a aflat la Iaşi şi a ridicat probe de combustibil care vor fi folosite într-o expertiză tehnico-ştiinţifică legată de compoziţia chimică a combustibilului utilizat la alimentare, scrie news.ro.

Combustibilul folosit la Iaşi nu este însă ultimul cu care a fost alimentat aeronava înainte de prăbuşire, a arătat comisarul Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, în ziua prăbuşirii.

„Elicopterul SMURD a decolat la ora 09.55, de la Iaşi, în direcţia Vulcăneşti – Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30, a preluat o femeie în vârstă de 85 de ani, cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chişinău. După predarea pacientei, elicopterul a alimentat şi a decolat din nou, în jurul orei 13.10, către Cahul, într-o misiune aeromedicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul”, a spus Monica Dajbog.

Elicopterul SMURD de la Iaşi s-a prăbuşit pe 2 iunie în localitatea Haragîş, din raionul Cantemir din Republica Moldova. Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul – căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea – medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Citeşte şi Elicopter SMURD prăbuşit. Rudele victimelor vor fi audiate