Procurorii au modificat încadrarea în cazul lui Bogdan Buta. Noi acuzaţii pentru patronul Untold

Procurorii au decis să schimbe încadrarea dosarului deschis în urma informațiilor apărute în presă cu privire la Bogdan Buta. Marți, 30 ianuarie, aceștia au anunțat că noile acuzații din dosar vizează actul sexual cu un minor, înlocuind acuzația inițială de agresiune sexuală.

30 ian. 2024, 20:28
Procurorii au modificat încadrarea în cazul lui Bogdan Buta. Noi acuzaţii pentru patronul Untold
Procurorii au modificat încadrarea în cazul lui Bogdan Buta. Noi acuzaţii pentru patronul Untold

Procurorii au modificat încadrarea în cazul lui Bogdan Buta. Această schimbare vine după audierea celor doi tineri implicați în dosar, care ar fi avut loc în 2021, într-un imobil din Cluj-Napoca.

Bogdan Buta, patronul Untold, se confruntă acum cu acuzații de act sexual cu un minor, în urma informațiilor inițiale care indicau agresiune sexuală. Dosarul a fost inițial deschis în urma sesizării oficiale a anchetatorilor și a informațiilor potrivit cărora Bogdan Buta ar fi agresat sexual doi minori în 2021. După cercetări, procurorii au decis să schimbe încadrarea juridică, trecând la acuzații de act sexual cu un minor. Două persoane implicate, cu vârstele de 18 și 19 ani din Cluj-Napoca și Iași, au fost audiate în cadrul anchetei.

Citeşte şi: Acuzaţii foarte grave la adresa patronului Untold. Poliţia s-a autosesizat pentru un posibil caz de pedofilie

IPJ Cluj a subliniat că în timpul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracțiuni contra libertății și integrității sexuale. Bogdan Buta a negat acuzațiile, calificând situația drept un „scenariu SF” orchestrat de „șantajiști și infractori de cea mai joasă speță”. Acesta a anunțat că intenționează să se adreseze justiției pentru rezolvarea acestei situații și că nu va accepta altfel de interacțiuni pe acest subiect decât prin procese sau plângeri penale.

Informațiile despre presupusele fapte ale lui Bogdan Buta au fost difuzate în presa locală, inclusiv presupuse schimburi de mesaje și mărturii ale celor doi tineri, care la momentul respectiv erau minori. Aceștia au afirmat că au avut relații sexuale cu Bogdan Buta în 2021 și, ulterior, ar fi furat bunuri din casa acestuia. Administrarea site-ului care a prezentat aceste informații a fost atribuită lui Liviu Alexa, un ziarist din Cluj-Napoca.