Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu în dosarul Rompetrol, informează România TV. Sentinţa instanţei de fond este aşteptată într-o săptămână sau două.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 12:59
Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

Dinu Patriciu este acuzat în şapte infracţiuni economice, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital. Pentru aceste infracţiuni, legea prevede o pedeapsă între 10 şi 20 de ani, iar procurorii au cerut pedeapsa maximă.

Procurorii mai cer şi sechestru pe 9 milioane de euro din averea lui Dinu Patricu şi a altui inculpat din dosarul Rompetrol pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de spălare de bani. De altfel, cuantumul total al prejudiciului din dosar este estimat de către procurori la 85.000.000 €.

Lui Patriciu i se impută şi încercarea de a zădărnici urmărirea penală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Avocatul lui Patriciu, Gheorghe Dragomir, susţine că procurorii nu au reuşit să aducă probe convingătoare în sprijinul acuzaţiilor aduse. „Nu au adus niciun fel de argumente pentru susţinerea acuzaţiilor. De exemplu, este acuzat de constituirea unui grup organizat. Pentru această infracţiune, legea prevede un anumit număr de persoane, însă în judecată a fost trimis doar Dan Costache Patriciu. Iată cum pică o acuzaţie. Şi celelalte infracţiuni vor fi greu de susţinut prin actele dosarului”, a declarat Dragomir pentru România TV.