RADU MAZĂRE, adus ÎNCĂTUŞAT la ICCJ. Procesul s-a încheiat. Judecătorii au rămas în pronunţare VIDEO

Radu Mazăre, primarul Constanţei, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au ajuns miercuri în faţa magistraţilor care au judecat cererea procurorilor DNA de arestare a celor doi. În jurul orei 20.20 procesul s-a încheiat, iar judecătorii au rămas în pronunţare.

RomaniaTV.net
09 apr. 2014, 13:25
RADU MAZĂRE, adus ÎNCĂTUŞAT la ICCJ. Procesul s-a încheiat. Judecătorii au rămas în pronunţare VIDEO

Radu Mazăre aşteaptă verdictul judecătorilor ICCJ în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Oricare va fi decizia judecătorilor nu este o decizie definitivă. Judecătorul e suveran şi va aprecia ce a găsit în acest dosar. Declaraţii a dat numai domnul Mazăre„, a declarat Cătălin Dancu, avocatul lui Avraham Morgenstern.

Domnul Mazăre a fost extrem de calm şi clar în legătură cu întrebările ce i-au fost puse. Domnul primar chiar a precizat că poate să lămurească aceste lucruri. A fost o serie de lucruri tehnice. Sunt convins că el a convins instanţa de judecată şi faţă de care nu a avut niciun fel de rezerve în a explica şi a lămuri. S-a apărat spunând că tot ceea ce a făcut, a făcut numai în conformitate cu legea„, a declarat şi Ioan Cazacu, avocatul lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre a petrecut prima noapte în arest, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Potrivit procurorilor, în dosar ar fi implicat şi un parlamentar. Surse din anchetă, citate de România TV, susţin că este vorba chiar de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre.

„Am construit cel mai ieftin cartier pentru săraci şi uite unde am ajuns. Ruşine Băsescu”, a spus Mazăre, care a fost urcat în de mascaţi în dubă şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Edilul Constanţei a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită – 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre de la un afacerist israelian.

Elan Schwartzenberg şi Radu Mazăre sunt buni prieteni, iar primul ar fi trecut prin conturile sale banii primiţi ca mită de primarul Constanţei, trecându-i prin mai multe offshore-uri din străinătate pentru a le pierde urma.