Procurorii cer arestarea preventivă a lui Leo de la Strehaia şi a fiului său pentru înşelăciune. Ce au decis magistraţii UPDATE

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Leo de la Strehaia, fiul său și un alt bărbat pentru înșelăciune, solicitând arestarea preventivă a celor trei. Judecătorii au decis însă eliberarea din arest a lui Leo de la Strehaia şi plasarea lui sub control judiciar.

19 iul. 2019, 11:26
Procurorii cer arestarea preventivă a lui Leo de la Strehaia şi a fiului său pentru înşelăciune. Ce au decis magistraţii UPDATE

UPDATE. Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a respins vineri cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Leo de la Strehaia, pe numele real Ion Stelică Mihai, urmând ca acesta să fie eliberat şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru înşelăciune.

Potrivit hotărârii instanţei, Leo de la Strehaia are mai multe interdicţii, printre care şi obligaţia de a nu părăsi teritoriul României.

În baza art. 227 alin. 1 C.proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. În baza art.227 alin. 2 raportat la art. 211 alin. 1 şi art. 215 ind. 1 C. proc. pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii: Mihai Ion Stelică, Boldeanu Viorel, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.07.2019 şi până la data de 16.09.2019 inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi au domiciliul în fapt inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat„, se arată în decizia instanţei.

Instanţa a mai dispus punerea în libertate a lui Leo de la Strehaia, acesta fiind reţinut joi pentru 24 de ore. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Anchetatorii arată că cei trei au păcălit un afacerist să le livreze 150 de aparate de aer condiționat.  ,,Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispus la data de 19.7.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de 3 persoane pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. În cuprinsul actului de inculpare s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2019, cele 3 persoane au indus în eroare reprezentanți ai unei societăți comerciale, determinându-i să livreze cantitatea de 150 de aparate de climatizare, lăsându-le garanție bilete la ordin, emise de societăți coemrciale controlate de aceștia prin interpuși, selectați din rândul persoanelor cu o situație material precară”, a precizat Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii arată că cele trei persoane nu intenționau să plătească marfa care le-a fost livrată.

,,În realitate, aceștia nu aveau intenția de a achita contravaloarea mărfii. Valoarea prejudiciului este estimată undeva la aproximativ 300.000 de lei. Cele 3 persoane urmează să fie prezentate judecătoriei sectorului 1, București cu propunere de arestare preventivă”, a mai adăugat Călin Radu Bogdan.

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai precizat că cele trei persoane s-au folosit de identități false.

Leo de la Strehaia, împreună cu fiul său și cu un alt bărbat, ar fi păcălit un afacerist să le livreze 150 de aparate de aer condiționat după ce s-au prezentat sub identități false, prejudiciul în cauză fiind de 300.000 de lei.