Procurorii cer închisoare pentru Şerban Mihăilescu

Procurorii au cerut pedeapsă cu închisoare pentru senatorul UNPR Șerban Mihăilescu în dosarul „Șpagă în arme de vânătoare”, dosar în care judecătorii de la Curtea Supremă trebuie să se pronunțe în perioada următoare, informează adevărul.ro.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 15:13
Procurorii cer închisoare pentru Şerban Mihăilescu

Vineri, în dosarul în care fostul secretar general al Guvernului, Șerban Mihăilescu este acuzat că a primit ca mită nouă arme de vânătoare de la consilierul său Fănel Păvălache, instanța a terminat audierile martorilor și a ascultat și pledoariile finale ale apărării și acuzării, următorul pas fiind pronunțarea sentinței.

Mihăilescu a fost denunțat de către fostul său consilier procurorilor DNA, denunțul vizând presiunile pe care le-ar fi făcut Mihăilescu pentru ca Păvălache să-i cumpere arme de vânătoare, astfel încât să rămână în funcția de la Guvern.

Puștile de vânătoare au fost achiziționate, susțin procurorii, prin falsuri menite să autorizeze cumpărarea puștilor.

DNA susține că fostul secretar general al Guvernului a primit armele chiar în Palatul Victoria și apoi le-a depozitat într-o vilă RAAPPS la Snagov.

Procurorul a solicitat instanței o pedeapsă cu închisoare arătând că este vorba de o valoare mare a armelor respective, circa 264 milioane lei vechi, și a invocat și „atitudinea de tergiversare şi zădărnicirea aflării adevărului”.