Procurorii cer mandat de arestare pentru al patrulea SUSPECT în cazul FURTULUI de tablouri

Procurorii cer mandat de arestare pentru al patrulea suspect în cazul furtului de tablouri. Dacă va primi mandat de arestare, el va fi dat în urmărire generală.

13 mart. 2013, 12:48
Procurorii cer mandat de arestare pentru al patrulea SUSPECT în cazul FURTULUI de tablouri

Procurorii DIICOT au cerut un nou mandat de arestare în dosarul furtului de tablouri, fiind vorba de un al patrulea suspect, liderul reţelei. El a fost identificat , dar nu poate fi găsit, potrivit România TV. Dacă va primi mandat de arestare în lipsă, suspectul va fi dat în urmărire internaţională.

Citeşte şi Valiza în care au fost ascunse tablourile din Olanda, descoperită în curtea unei case din Carcaliu

Tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în localitatea Măcin, „în pungi de un leu”. Potrivit anchetatorilor, furtul a durat două minute, timp în care hoţii au „fentat” mecanismul de închidere a uşilor, care automat a dezactivat temporar şi sistemul de securitate cu raze laser. Suspecţii arestaţi nici măcar nu aveau cunoştinţe de artă, iar la audieri unul a arătat că a reţinut numele pictorului Henri Matisse după marca Matiz, în vreme ce altul, în loc de Gauguin a scris, după auz, „Goghen”.

Cei trei români suspectaţi de furtul unor tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost arestaţi pentru modul organizat în care au comis fapta, pentru comiterea acesteia pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului – aproximativ 18 milioane de euro, valoare de asigurare.

Citeşte şi Mama lui Radu Dogaru, arestată în dosarul furtului de tablouri din Olanda