Procurorii DIICOT, mai blânzi cu Lidia Buble. Cum ar putea scăpa vedeta de cel puțin doi ani de închisoare

Lidia Buble a fost acuzată că a mituit doi polițiști, faptă care se pedepsește cu 2 până la 7 ani închisoare. Există totuși excepții, în virtutea cărora vedeta ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă.

25 nov. 2021, 18:07
Procurorii DIICOT, mai blânzi cu Lidia Buble. Cum ar putea scăpa vedeta de cel puțin doi ani de închisoare

Lidia Buble a șocat opinia publică, după ce a fost dată în judecată că a mituit doi polițiști, după ce autoritățile au oprit-o, iar vedeta nu avea la acel moment declarație pe propria răspundere și a refuzat să sufle în etilotest.

Mai mult, artista i-a rugat pe agenții de poliție să o însoțească la un bancomat pentru a le oferi acestora o sumă de banii, dacă aceștia nu o vor sancționa.

Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită. Vedeta a încercat să le dea bani polițiștilor pentru a scăpa de etilotest!

O astfel de faptă se pedepsește teoretic cu închisoare de 2 până la 7 ani, însă, potrivit avocaților consultați de publicația wow.biz ,ar putea exista circumstanțe atenuante, în virtutea cărora vedeta ar putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă.

Propunerea procurorilor va merge, cel mai probabil, către pedeapsa minimă iar în acest caz judecătorii pot dicta o condamnare cu suspendare, mai ales că artista nu are antecedente penale.

Polițiștii acuzați că au luat mită au fost trimiși în judecată cu circumstanțe agravante, ei riscând între 3 și 10 ani de închisoare pentru corupție, pedeapsă care s-ar putea majora cu o treime pentru că vorbim despre ” un organ de cercetare penală sau are atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor” (art 7, alin. C, legea 78/2000 CP).

Agenții operativi care au interceptat convorbirea pe care Lidia Buble a avut-o și care investigau un caz de trafic de droguri aveau obligația să prezinte în raport posibila infracțiune la care au asistat indirect. Discuția dintre Lidia și bărbatul care a învățat-o să ia mită a durat câteva minute, însă dacă aceasta s-ar fi lungit, agenții erau obligați să încerece să organizeze pe loc un flagrant pentru prinderea în fapt a Lidiei Buble și a polițiștilor care luau mită.

Cum a fost prinsă Lidia Buble oferind mită celor doi polițiști. A fost nevoie de doar șase minute ca artista să ajungă în această situație!

Cum a fost prinsă Lidia Buble prinsă oferind mită celor doi polițiști. Artista a fost trimisă în judecată pe 19 noiembrie 2021 de către procurorii DIICOT Ploieşti alături de alte trei persoane, doi agenţi de poliţie şi încă un bărbat vizat într-o anchetă de trafic de droguri.

Lidia Buble s-a făcut de râs la Asia Express. Vedeta nu a știut să localizeze Marea Neagră pe harta României. „Mintea mea era blanc” VIDEO

Puțin peste cinci minute a fost nevoie ca Lidia Buble să ajungă în această situaţie. În noaptea de 15 februarie 2021, mult după miezul nopţii, cântăreaţa, aflată la volanul unei maşini, a fost oprită în Bucureşti de un echipaj de la brigada rutieră. Era un control de rutină, doar că Lidia nu avea actele în regulă şi, în plus ar fi refuzat ca agenţii să o testeze cu etilotestul în noaptea respectivă.

Ca să scape din încurcătură, a sunat un prieten să-l întrebe cum se procedează în astfel de situaţii. Bărbatul ar fi fost cel care a învăţat-o că poate scăpa de consecinţele legii dacă oferă bani poliţiştilor. Suma propusă a fost între 300 de lei şi 200 de euro. Buble a căzut în capcană fără să ştie, în timp ce procurorii au avut mare noroc, împuşcând patru iepuri dintr-o dată. Prietenul cu care Lidia s-a sfătuit era suspectat că este dealer de droguri şi filat de DIICOT Ploieşti. El avea telefonul interceptat, astfel că întreaga discuţie în care artista a fost sfătuită să mituiască poliţiştii a fost înregistrată.

Potrivit unor surse judiciare, Lidia Buble a fost citată la sediul DIICOT Ploieşti de trei ori, recunoscând faptele în timpul audierilor. Atitudinea sinceră este în beneficiul ei pentru că pleacă în instanţă cu un mare avantaj. Conform legii, inculpatul care recunoaşte faptele săvârşite beneficiează de o pedeapsă redusă cu o treime. Buble şi partenerul ei de dialog sunt judecaţi în stare de libertate, în timp ce agenţii de poliţie se află în control judiciar şi cel mai probabil îşi vor pierde locurile de muncă.

Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită. DIICOT Ploieşti şi-a făcut, de-a lungul vremii, un renume datorită unei lungi liste de vedete implicate fie ca suspecţi, fie ca martori, în dosare grele de trafic de droguri, inclusiv de cocaină. Printre acestea, s-au aflat Oreste Teodorescu, Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu, Elis Armeanca, Marian şi Carmin Ionescu (Direcţia 5), dar şi Cheloo. Acesta din urmă a şi făcut un acord de recunoaştere cu procurorii ploieşteni, fiind condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii într-un dosar de trafic de cannabis.