Procurorii DNA, acasă la Sorin Blejnar

Procurorii DNA au mers miercuri acasă la fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar. Acesta a fost citat pentru audieri şi va merge la DNA săptămâna viitoare, informează România TV. Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 11:19
Procurorii DNA, acasă la Sorin Blejnar

„Când o să fiu invitat la DNA o să mă prezint şi o să dau toate informaţiile şi toate elementele pe care le cunosc şi care-mi vor fi solicitate”, a declarat la România TV, Sorin Blejnar, precizând că procurorii nu au venit să facă percheziţii.

Fostul şef a ANAF a precizat că a fost citat de procurorii anticorupţie pentru a se prezenta la DNA săptămâna viitoare.  „Procurorii nu sunt la mine acasă acum. Am fost citat de cei de la DNA şi m-au citat pentru săptămâna viitoare”, a declarat Blejnar pentru gândul. Fostul şef al ANAF a menţionat că nu a fost înştiinţat în ce calitate a fost citat, adică daca este chemat ca martor sau învinuit. Blejnar a precizat că se va prezenta la DNA şi va oferi procurorilor toate precizările necesare.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere.

Aproximativ 40 de percheziţii au fost derulate de anchetatorii anticorupţie, în acest caz.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Dan Florin Secăreanu, a fost ridicatde anchetatori, luni, de pe autostrada A2, pentru a fi audiat.