Procurorii DNA au descins la CNADNR, în dosarul lui Nelu Iordache, „Regele asfaltului”

Procurorii DNA au descins, joi, la CNADNR pentru strângerea de probe în dosarul lui Nelu Iordache. Omul de afaceri este acuzat de deturnare de fonduri europene, prejudiciul creat fiind de 6 milioane de euro.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 13:15
Procurorii DNA au descins la CNADNR, în dosarul lui Nelu Iordache, „Regele asfaltului”

Omul de afaceri Nelu Iordache este cercetat pentru deturnare de fonduri europene, iar procurorii DNA au ridicat, joi, mai multe documente de la sediul CNADNR. Totodată, s-au făcut verificări şi la sediile Romstrade şi Blue Air.

Pe numele lui Nelu Iordache s-a emis un mandat de aducere, astfel că în această seară omul de afaceri va ajunge, cel mai probabi, la DNA, pentru audieri.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat, în ultimele şapte zile, două contracte cu firma Romstrade. Primul contract semnat cu asocierea SC Romstrade SRL – Monteadriano Engenharia e Construcao SA – SC Donrep Construct SRL pentru construcţia primului lot din Autostrada Nădlac – Arad a fost reziliat în 22 noiembrie din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor. Cel de-al doilea, pentru lucrări pe lotul 2 al Drumului Naţional 6 Alexandria-Craiova, a fost reziliat miercuri, din cauza unor întârzieri.