Procurorii DNA către avocaţii lui Piedone: „Aţi întrebat câte cluburi au ars în ţară?”

Procurorul DNA prezent la dezbaterile din faza apelului în dosarul Colectiv a avut o replică tăioasă față de apărătorii actualului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care au anunțat judecătorii CAB că vor să depună probe, între care care răspunsurile mai multor primării din țară privind practica emiterii avizelor înainte de tragedia de la clubul bucureştean, scrie Stiripesurse.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 08:41
Procurorii DNA către avocaţii lui Piedone: „Aţi întrebat câte cluburi au ars în ţară?”

La termenul de miercuri al procesului, magistrații CAB au ascultat avocații referitor la probele pe care vor să le ceară pentru apărarea clienților lor.

Avocații lui Piedone au cerut între alte probe pe cea cu înscrisuri.

„Cerem să depunem corespondența noastră cu 22 primarii ale Bucureștiului și din mari municipii din țară. Ea cuprinde răspunsurile autorităților locale și arata fara echivoc ca înainte de 30 octombrie 2015 niciuna dintre aceste primării nu cerea pentru eliberarea avizelor și autorizațiilor, avizele PSI.

Au puterea de a demonstra că Piedone sau cei de la sectorul 4 nu au făcut altceva decât ce se făcea la nivel național.

Au o mare relevanta fata de acuzarea ca era organizată activitatea la Sectorul 4 intr-un fel organizat și infracțional”, a explicat avocatul edilului de la Sectorul 5.

Procurorul DNA prezent la ședință a explicat că numărul primăriilor de la care apărarea lui Piedone a cerut detalii este unul infim în raport cu numărul total de primării de la nivelul țării și a punctat că răspunsurile acestor instituții este irelevant, în raport cu principiul respectării legii.

„Ne întrebam retoric de ce nu s-au făcut cereri de către apărarea inculpatului Piedone prin care să se întrebe și câte cluburi au ars în România, de vreme ce întreabă la primării cum procedau.

Cazuistica solicitată de apărarea inculpatului Piedone este măruntă, fiind vorba de un număr relativ mic de primarii de la care s-au cerut relații”, a explica procurorul în fața judecătorilor.

Citeşte şi: Curtea de Apel reia dezbaterile în cazul Colectiv. Vor fi audiaţi angajaţii ISU condamnaţi în primă instanţă UPDATE