Procurorii DNA, în control la finul lui Traian Băsescu

Procurorii DNA i-au călcat joi pragul primarului Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu. Aceştia au ridicat din sediul Primăriei Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de primărie cu o firmă patronată de "regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu. O descindere similară a avut loc şi la Consiliul Judeţean Arad.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 10:01
Procurorii DNA, în control la finul lui Traian Băsescu

Mai multe documente au fost ridicate de la Primăria Arad, condusă de Gheorghe Falcă, şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Ministerului Public. Acesta mai precizează că nu este vorba de percheziţii şi că în respectivul dosar nicio persoană nu are calitate de învinuit.

Potrivit avocatului lui Falcă, Gheorghiţă Mateuţ, anchetatorii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de Primăria Arad. Mateuţ a precizat că este vorba de „o procedură obişnuită” şi că astfel de înscrisuri au mai fost ridicate şi în trecut.

Se ridică documente de la primărie. Este vorba de acte premergătoare. Nu se cunoaşte dacă se reproşează vreunei persoane vreo faptă de natură penală. Se ridică documente de la o instituţie, se fac verificări şi probabil procurorii vor stabili dacă există indicii privind săvârşirea unei fapte penale. Până atunci, nu se poate trage nici o concluzie”, a declarat Mateuţ, la România TV.

Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, anchetatorii DNA au solicitat o serie de acte, neavând un mandat de percheziţie emis de instanţă, însă primarul Gheorge Falcă a fost de acord cu remiterea documentelor cerute în cadrul unui dosar aflat în faza cercetărilor prealabile începerii urmăririi penale.

Potrivit surselor judiciare citate, contractele vizate ar fi încheiate cu firma Confort Construct din Timişoara deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu.

De aemenea, procurorii ar fi cerut şi contracte încheiate de societatea de apă şi canal din municipiu.

Ancheta este în faza premergătoare începerii urmăririi penale. Primarul Gheorghe Falcă nu este acuzat. Procurorii strâng probe deocamdată şi vor să afle dacă într-adevăr se poate stabili că este vorba despre abuz în serviciu.

Potrivit site-ului aradon.ro, procurorii au solicitat o mulţime de documente referitoare la contractele încheiate între instituţiile din Arad şi firma Confort Construct din Timişoara, patronată de „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu.

Este vorba despre documente care se referă la Drumul Vinului, pentru care Confort a prins un contract de 13,5 milioane de euro, dar şi de masterplanul de apă-canal şi cel de deşeuri, a căror valoare este de sute de milioane de euro. Mai mult, în legătură cu cele două masterplanuri, procurorii au descins şi la Compania de Apă Arad. De la Primărie au fost ridicate documente legate de lucrările realizate de Confort Construct pe teritoriul municipiului.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este căsătorit cu Ela Seculici, fiica lui Gheorge Seculici, lider al PDL Arad, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat de către procurorii DNA ca fiind sub preţul pieţei.